بررسی چگونگی ایفای نقش هوش مصنوعی در شبیه سازی موقعیت های آموزشی برای یادگیری بهتر دانش آموزان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN05_2901
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه باطنی

کارشناس ارشد علوم تربیتی گرایش تکنولوژی آموزشی

چکیده

هوش مصنوعی در حوزه آموزش و یادگیری ظرفیت های فراوانی دارد؛ از جمله صرفه جویی در هزینه و زمان. همچنین با این روش میتوان آموزش فردی را در کنار یادگیری مشارکتی تجربه کرد. به کارگیری سیستم های هوش مصنوعی افقی تازه به روی دانش آموزان با نیازهای ویژه می گشاید. هوش مصنوعی شاخه ای از علوم رایانه است که با خودکارسازی رفتارهای هوشمندانه سر و کار دارد. بخش سخت ماجرا این است که از آنجا که خود هوش را نمیتوانیم به درستی تعریف کنیم، امکان تعریف دقیق هوش مصنوعی هم وجود ندارد. به طور کلی، اصطلاح هوش مصنوعی برای تشریح سیستم هایی به کار میرود که هدف آنها استفاده از ماشین برای تقلید و شبیه سازی هوش انسانی و رفتارهای مرتبط با آن است. بهره گیری از تجهیزات و فناوری های نوین آموزشی و تربیتی در راستای اهداف آموزش و پرورش در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از هوش مصنوعی به عنوان نمودی از فناوری های نوین در آموزش شایسته توجه است. هوش مصنوعی با قابلیت های قدرتمند خود در آینده ای نزدیک میتواند جذابیت و تحولی در آموزش و پرورش و گسترش عدالت آموزشی در سراسر جهان ایجاد کند. سیستم های مبتنی بر هوش مصنوعی می توانند این وظایف را به نحو احسن انجام دهند و زمان زیادی را برای معلمان حفظ می کند زیرا دیگر نیازی نیست که آن ها درگیر وظایفی غیر از آموزش دادن باشند. همین امر به معلمان کمک می کند که بیشتر وقت خود را به آموزش دادن و پاسخ دهی به سوالات دانش آموزان بگذرانند.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، شبیه سازی، موقعیت آموزشی، یادگیری، آموزش، فناوری آموزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.