اصول ساختن سازه و فونداسیون سدهای بتن غلتکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: EBUCONF20_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 57
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد تاج دینی

دکترا عمران - ژئوتکنیک

رضا عباس زاده

کارشناس عمران- عمران

حمیدرضا خوشدلی

کارشناس عمران- عمران

چکیده

بتن متراکم شده با غلتک یا اصطلاحا بتن غلتکی از انواع ویژه بتن است که اغلب برای روسازی و سدسازی مورد استفاده قرار می گیرد. بتن غلتکی نوعی بتن است که تفاوت عمده آن با بتن متعارف به قوام آن بر می گردد. این مسئله امکان استفاده از غلتک ارتعاشی را برای متراکم کردن آن فراهم می کند. دانه بندی سنگدانه ها و نیز مقدار ریزدانه ها در این بتن به گونه ای است که با روش های تراکم سازی به غلتک و دیگر روش های مشابه سازگاری دارد. یکی از ویژگی های منحصر به فرد بتن غلتکی، اسلامپ خیلی پایین (حدود صفر) آن در حالت تازه است. این ویژگی، امکان تحکیم مناسب و دستیابی به ویژگی های مورد نظر را فراهم می کند. با بهبود رو ش ها و تجهیزات اجرا، امکان ساخت سدسازی بتن غلتکی با رواداری های قابل دستیابی با بتن معمولی فراهم و توسعه کاربرد این نوع سدسازی در جاده های با سرعت بالا نیز مطرح شده است. در این مقاله به اجرای سد و فونداسیون و اصول مدیریت ساخت آن پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

سازه، فونداسیون، ، مدیریت ساخت.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.