موانع توانمندسازی سیاسی زنان روستایی و عشایری: چارچوب نظری ترکیبی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی ظرفیت ها و محدودیت های توانمند سازی زنان روستایی
  • کد COI اختصاصی: GRPCONF05_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن براتی پور

گروه علوم سیاسی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران

علی براتی پور

کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی

چکیده

مفهوم توانمندسازی به طرق مختلف تعریف شده است. این واژه با وجود دشواری در تعریف، هم توسط فعالان،هم سازمان های غیردولتی و هم سازمان های دولتی استفاده شده است. در این پژوهش، بر درک توانمندسازی از طریقبه هم پیوستگی حوزه های سیاسی تاکید شد. این پژوهش به دنبال پاسخ به این سوال بود که موانع توانمندسازی سیاسیزنان روستایی و عشایری کدام اند؟ برای پاسخ به سوال، چارچوب نظری ترکیبی برای توانمندسازی سیاسی با توجه بهدیدگاه نا یلا کبیر ۱۹۹۹ ؛ پارپارت و همکاران ۲۰۰۲ ؛ هورتون ۲۰۱۷ و از طریق جمع آوری اطلاعات از منابع معتبرفارسی و لاتین به توصیف و تحلیل اطلاعات اقدام و مشخص شد که کمبود منابع اجتماعی، اقتصادی و همچنینعاملیت در ترکیب با یکدیگر، مانع ی برای توانمندسازی سیاسی زنان روستایی و عشایری بوده است که در نهایت بهعنوان مانعی برای شمول مالی شناسایی می شود. توانمندسازی سیاسی زنان می تواند از روند توانمندسازی اقتصادی واجتماعی حمایت کند، و تغییرات اساسی در رابطه با هنجارهای جنسیتی، توانمندسازی زنان و شمول مالی زنان ایجادنماید. این پژوهش با نشان دادن جنبه های توانمندسازی سیاسی، به ادبیات توانمندسازی و موانع توانمندسازی سیاسیزنان روستایی و عشایری کمک می کند .

کلیدواژه ها

توانمندسازی سیاسی، شمول مالی، عاملیت، زنان روستایی و عشایری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.