بدعت ها و انحرافات بهائیت و صوفیه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی وکالت، حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: RIGHTSCONF02_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین جعفری

دانش آموخته دکتراتاریخ اسلام، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی ، شاهرود، ایران

مرتضی حجتی نسب

دانش آموخته کارشناسی ارشد، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی ، شاهرود، ایران

الهام لطفیان

دانشجو دکتراتاریخ اسلام، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی ، شاهرود، ایران

چکیده

در بحث مقایسه بهائیت و صوفیه در ایجاد بدعت ها و انحرافات به وجود آمده توجه به چند نکته کلیدیضروری است. در کنار فقدان منابع و اسناد ضروری در خصوص موضوع بحث خصوصا امکان محدود مطالعهمتون بهائی واصلاحات و استدلال های متصوفه در تایید جریان حرکتی خود وجود سنگ میزانی چونشریعت شیعی اثنی عشری برای بیان فصل الخطاب این مقاله امری ضروری و کلیدی است. بابیت که خودریشه در جریان شیخیه داشته از باورهای شیعی استفاده شایان برده خصوصا در بحث ظهور مهدی (عج) قلمفرسایی ها نموده تا بدانجا که میرزا حسینعلی نوری ملقب به بهاء الله در ابتدا مدعی مهدویت شده و سپسبهائیت را بنیان نهاده و خود را پیامبر نامید. این جریان به صورتی نه چندان هماهنگ اما با شباهت فراواندر برخی بزرگان صوفیه دیده شده که حتی خود را بزرگتر و برتر از پیامبر دانسته اند. این پژوهش بارویکردی جامعه شناختی تحلیلی به دنبال بررسی بدعت ها و انحرافات بهائیت و صوفیه بوده که با رویکردیتاریخی مورد بررسی قرار گرفته و از نظر هدف جزو پژوهش های نظری بوده و به لحاظ ماهیت و روش کار ،در ردیف پژوهش های تاریخی قرار میگیرد و به روش توصیفی تحلیلی تنظیم گردیده است.

کلیدواژه ها

بهائیت، صوفیه، شیعه، بهاءالله، ایقان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.