بررسی تاثیر حقوق بین المللی حاکم بر فعالیت های سایبری بر جریان داده ها و حفاظت از حریم خصوصی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی وکالت، حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: RIGHTSCONF02_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا کوشا

استادیار دانشگاه پیام نور تهران

رامین رونیا

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته حقوق بین الملل ، دانشکده علوم انسانی ، دانشگاه پیام نور تهران جنوب

چکیده

در دنیای امروز، تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات به سرعت پیشرفت کرده و نقش محوری در زندگی اجتماعی، اقتصادی، وحتی حوزه های حقوقی ایفا می کند. با گسترش جهانی شدن و ارتباطات فراگیر، جریان داده های فرامرزی به یک جنبشپویا تبدیل شده است که اطلاعات را از مرزها و محدودیت های ملی عبور می دهد. همچنین، حقوق حریم خصوصیبه عنوان یکی از اصول اساسی حقوق فردی به تازگی نهادهای حقوقی جهانی را به چالش های جدیدی مواجه کرده است .از این روی مقاله حاضر به بررسی تاثیر حقوق بین المللی حاکم بر فعالیت های سایبری بر جریان داده ها و حفاظت ازحریم خصوصی می پردازد. ابتدا تاثیرات قوانین سایبری بر جریان داده های فرامرزی مورد بررسی قرار گرفته و نشان دادهشده است که چگونه این قوانین در محافل چندجانبه، امنیت سایبری و پیچیدگی انتقال داده تاثیرگذار هستند. در ادامه،تاثیرات این قوانین بر حقوق حریم خصوصی، از جمله حفاظت از اطلاعات شخصی، انتقال اطلاعات بین کشورها، ومسئولیت شرکت ها مورد بحران قرار گرفته و نقش آنها در تضمین حقوق حریم خصوصی افراد بررسی شده است. درنهایت، توسعه قوانین بین المللی سایبری به منظور مقابله با چالش های ناشی از فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان امریضروری تاکید شده است. این مقاله به فهم عمیق تری از تاثیرات حقوقی و امنیتی جریان داده های فرامرزی و حفاظت ازحقوق حریم خصوصی در دنیای دیجیتال کمک می کند . همچنین، نشان می دهد که توسعه قوانین بین المللی سایبریضروری است تا با تحولات سریع در فناوری اطلاعات و ارتباطات همگام شود و حقوق افراد به طور کامل حفظ شود.

کلیدواژه ها

قوانین بین المللی سایبری، داده های فرامرزی، حقوق حریم خصوصی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.