بررسی نقش شاخص های حکمروایی خوب شهری در توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی وکالت، حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: RIGHTSCONF02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی بخشی گرمی

دانشجوی دکترای تخصصی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز

مریم حیدری فنونی

دانشجوی دکترای تخصصی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرند

فرزاد تات شه دوست

دانشجوی دکترای برق کنترل دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

احمد غضنفری خوش

پژوهشگر مسائل شهری و کارشناس زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

هاوتاز بایزیدی

کارشناس ارشد علوم تربیتی دانشگاه تربیت مدرس

رسا صفائی نمین

دانشجوی دکترای تخصصی جغرافیا و برنامه ریزی شهری علوم و تحقیقات تهران وهمزمان دانشجوی کارشناسی حقوق واحد شهرقدس

چکیده

حکمروایی خوب شهری به معنی هدایت و مدیریت صحیح و کارآمد جامعه در چارچوب حاکمیت قانون، تصمیم گیریمنطقی و عادلانه همراه با پاسخگویی و مسئولیت پذیری، مشارکت عمومی و راهبردهایی از این قبیل است. از سویدیگر از اهداف بزرگ دولتمران امروزه دستیابی به توسعه پایدار شهری است براین اساس هدف از این پژوهش بررسینقش شاخص های حکمروایی خوب شهری در توسعه پایدار می باشد. پژوهش از نوع توصیفی بوده و به شیوه یکتابخانه ای انجام شده نتایج تحقیق نشان می دهد توسعه ی پایدار به عنوان یک فرایند در حالی که لازمه بهبود وپیشرفت است، اساس بهبود وضعیت و رفع کاستی های اجتماعی و فرهنگی جوامع پیشرفته را فراهم می آورد و بایدموتور محرکه ی پیشرفت متعادل، متناسب و هماهنگ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تمامی جوامع و بهویژه کشورهای در حال توسعه باشد. از این رو حکمروایی خوب شهری به عنوان وسیله ای در راستای بهبود عملکردمدیریت شهری و با شاخص های خود هم چون شفافیت، پاسخگویی و غیره می توانند در صورت استقرار در جامعهزمینه های شکل گیری توسعه پایدار را نیز در اجتماع فراهم نماید و البته در تحقق این امر، تعامل شهروندان ونیروهای سیاسی اجتماعی جامعه مدنی با دولت، ضروری است.

کلیدواژه ها

حکمروایی شهری، مدیریت شهری، توسعه پایدار، شهرنشینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.