ارزیابی ارتباط حقوق شهروندی و توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی وکالت، حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: RIGHTSCONF02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا اسفندیاری

کارشناسی ارشد حقوق جزایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و وکیل پایه یک دادگستری

علیرضا حبیبی پور

دکترای حقوق خصوصی دانشگاه خارزمی و وکیل پایه یک دادگستری

رصا صفائی نمین

دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، همزمان دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه ازاد اسلامی واحد شهرقدس

رسول صفائی نمین

دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

فاطمه خلج

دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه ازاد اسلامی واحد شهرقدس

چکیده

مفهوم توسعه پایدار از دهه ۱۹۸۰ مطرح شد و هدف آن علاوه بر رشد اقتصادی و کارآیی آن ،تحقق اهدافاجتماعی ،کاشه فقر مدیریت منابع طبیعی پایدار است و در زمینه شهرسازی توسعه ای است که موجب ازدست دادن فرهنگ و تمدن سلامت زیست محیطی نگردد. با توجه به اهمیت موضوع مشارکت شهرونداندر امور شهر که در راستای توسعه پایدار باید هدف گذاری شود مسئله مورد بررسی در این پژوهش علمیبر مبنای ابعاد (اقتصادی ، اجتماعی- فرهنگی ،سیاسی ، زیست محیطی- کالبدی) توجه شده است . با در نظرگرفتن اهمیت نقش توسعه پایدار در افزایش حقوق شهروندان در این پژوهش به مهمترین چالش هایمرتبط با حقوق شهروندان و افزایش آن در فضای های عمومی شهری تشریح داده شده. بنابراین برایبهبود کیفیت در سازمان های عمومی مستلزم تعاملات بیشتر از سوی شهروندان و حقوق شهری برایپایداری توسعه در فضاهای عمومی شهری خواهیم بود. در راستای این مقاله تلاش نموده ایم تا بتوانیمابعاد مختلف را مورد بررسی و پیشنهادی در بهبود حق شهروندان درفضاهای عمومی شهری داشته باشیمتا بتوانیم فرهنگ مناسب را برای اجتماع شهری بوجود آوردیم . در نتیجه حقوق شهری به عنوان یکی ازمولفه های مهم اجتماعی ،سیاسی و حقوقی مدرن مطرح شده ،که نقش قابل توجهی در کیفیت زندگیشهروندان (حال و آینده) یک جامعه دارد. بنابراین به نظر می رسد که بررسی مباحث توسعه پایدار درمعماری و شهرسازی ،برای ایجاد محیط مناسب برای زندگی شهروندان (فعلی وآینده) ضروری باشد. حقوقشهروندی، عامل موثری در دگرگونی طرز نگرش و رفتار بشری است که در مسیر رشد اقتصادی، بهبود کیفیتزندگی، ایجاد دانش و مهارت، تامین فرصت های شغلی و افزایش تولید جامعه نقش مهمی را ایفا می کند . توسعهپایدار در واقع با رفاه مردم در مناطق شهری رابطه ای مستقیم دارد، از این رو تمامی ابعاد و جوانب زندگیشهرنشینی را در بر می گیرد و بدین طریق باعث افزایش خدمات به تمامی اقشار جامعه و ارتقای کیفیت زندگیشهروندان و سطح مشارکت آنان در فعالیت های اجتماعی می شود. هدف از این تحقیق بررسی حقوق شهروندی وارتباط آن بر توسعه پایدار شهری می باشد. نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر آن است که مسیر توسعه پایدار شهریاز متن حقوق شهروندی می گذرد و محوری این حقوق در تمامی ارکان برنامه ریزی و طراحی شهری امری بدیهی وضروری برای نیل به توسعه پایدار محسوب می شود، در واقع حقوق شهروندی را می توان یکی از محوری های اصلیتوسعه پایدار شهری دانست که افزایش امنیت انسانی و رضایتمندی اجتماعی را امکان می دهد.

کلیدواژه ها

حقوق شهری ، فضاهای عمومی ، تعاملات اجتماعی ، توسعه پایدار،مشارکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.