اثربخشی گروه درمانی شناختی- رفتاری بر امید به زندگی و هراس اجتماعی در معلمان ابتدایی مبتلا به اختلال بدشکلی بدن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی وکالت، حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: RIGHTSCONF02_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرحناز خدائی پور

دانشجو کارشناسی ارشد برنامه ریزی آموزشی دانشگاه خرم آباد

چکیده

پیش زمینه و هدف : یکی از اختلالات روانپزشکی که عمدتا در ابتدای جوانی دیده میشود، اختلال بدشکلیبدن است که از ویژگی های روانی آنها میتوان به هراس اجتماعی و ناامیدی اشاره کرد. هدف از پژوهشحاضر بررسی اثربخشی گروهدرمانی شناختی- رفتاری امید به زندگی و هراس اجتماعی معلمان ابتدایی مبتلا به اختلال بدشکلی بدن شهر خرم آباد می باشد.مواد و روشها: روش پژوهش از نوع شبه تجربی با پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل میباشد. جامعه آماری شامل کلیه معلمان ابتدایی (مونث) جوان مبتلا به اختلال بدشکلی بدن بودند درشهر خرم آباد در سالتحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ بود که از این میان ۳۶ نفر که در آزمون مربوط به این اختلال نمرات بالاتریکسب کردند به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه ۱۸ نفر)جایگزین شدند . ابتدا پرسشنامه های امید به زندگی و هراس اجتماعی به عنوان پیش آزمون برای هر دو گروهتحت شرایط یکسان اجرا گردید، سپس گروه درمانی شناختی- رفتاری به روش Geenberg به آزمودنی-های گروه آزمایش طی ۱۲ جلسه (هر جلسه ۶۰ دقیقه) طی سه ماه انجام گرفت، ولی گروه کنترل مداخله ایدریافت نکرد. پس از اتمام جلسات گروه درمانی شناختی- رفتاری مجددا از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. درنهایت داده ها با روش تحلیل کواریانس چندمتغیره و تک متغیره به کمک نرم افزار SPSS نسخه ۱۹تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها : نتایج تحلیل کواریانس نشان داد، مداخله درمان گروهی شناختی- رفتاری بر امید به زندگی و هراس اجتماعی تاثیر معناداری داشته است (۰۰۱ / ۰ > P).بحث و نتیجه گیری : با توجه به این مطالعه میتوان گفت، گروه درمانی شناختی- رفتاری بر افزایش امید به زندگی و کاهش هراس اجتماعی موثر است. بنابراین پیشنهاد می شود، درمان هایی از این قبیل برایارتقای سلامت روان افراد مبتلا به اختلال بدشکلی بدن استفاده گردد.

کلیدواژه ها

امید به زندگی، اختلال بدشکلی بدن، گروه درمان شناختی- رفتاری، هراس اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.