اثر بخشی آموزش اختصاصی سازی خاطرات بر حافظه سرگذشتی ، تفکر رویدادی آینده نگر و حل مساله اجتماعی زنان مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش ملی و اولین همایش بین المللی پژوهش و نوآوری در روانشناسی، با نگاهی ویژه بر درمانهای فراتشخیصی
  • کد COI اختصاصی: RIPTW03_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 62
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شادی مقدم

دانشجوی دکترای روان شناسی عمومی ، دانشگاه آزاد اسلامی، نائین، ایران

حسنا خوش اخلاق

استادیار گروه روان شناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی،نائین ایران

حسن رضایی جمالوئی

استادیار گروه روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد،ایران

چکیده

پژوهش حاضر صورت نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه همراه با دوره پیگیری یک ماهه انجام شد. جامعه آماری کلیه زنان مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس دارای پرونده فعال در انجمن ام اس شهر اراک بودند که ۲۸ نفر به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آموزش اختصاصی سازی خاطرات(۱۴ نفر) و گروه گواه (۱۴ نفر) گمارش شدند. داده ها توسط آزمون حافظه سرگذشتی ،تفکر رویدادی آینده نگرو پرسشنامه حل مساله اجتماعی جمع آوری شد. افراد گروه آزمایش بصورت گروهی هفته ای یکبار بمدت ۸۰ دقیقه (طی ۶ جلسه ) تحت آموزش قرار گرفتند .گروه گواه مداخله ای دریافت نکرد.در انتهای جلسه ششم ویک ماه بعد هر دو گروه از نظر متغیر های پژوهش مورد ارزیابی قرار گرفتند.داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر ونرم افزار ۲۶SPSS- مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد آموزش اختصاصی سازی خاطرات بر حافظه سرگذشتی ، تفکر رویدادی آینده و حل مساله اجتماعی زنان مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس اثر بخش است اما این اثر بخشی در دوره پیگیری معنا دار نبود. با توجه به نتایج ، استفاده از این روش درمانی جهت بهبودنارسائی های شناختی در افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

اختصاصی سازی خاطرات، حافظه سرگذشتی ، تفکر رویدادی آینده نگر، حل مسئله اجتماعی ، مالتیپل اسکلروزیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.