نقش نیازهای بنیادین روانشناختی در پیش بینی وابستگی به شبکه های اجتماعی مجازی دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش ملی و اولین همایش بین المللی پژوهش و نوآوری در روانشناسی، با نگاهی ویژه بر درمانهای فراتشخیصی
  • کد COI اختصاصی: RIPTW03_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 27
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رجبعلی محمدزاده

استادیار گروه روان شناسی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

حسین نازک تبار

دانشیار گروه جامعه شناسی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر تعیین نقش نیازهای بنیادین روانشناختی در پیش بینی وابستگی به شبکه های اجتماعی مجازی دانشجویان دانشگاه پیام نور بابل بود. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجویان دختر مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور بابل بود که از جامعه مورد نظر تعداد ۱۸۰ دانشجو دختر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه های اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل (خواجه احمدی ، پولادی و بحرینی ،۱۳۹۵) و نیازهای بنیادین روانشناختی (گاردیا، دسی و رایان، ۲۰۰۰) را تکمیل کردند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته های پژوهش حاضر نشان داد بین وابستگی به شبکه های اجتماعی و پشتکار، خودراهبری ، همکاری ، خودفراروی ، خودپیروی ، شایستگی و تعلق همبستگی منفی معنادار (۰۱/۰(< P وجود دارد. همچنین بین وابستگی به شبکه های اجتماعی و آسیب پرهیزی همبستگی مثبت معنادار (۰۱/۰(< P وجود دارد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که شایستگی ، آسیب پرهیزی و خودفراروی توانستند حدود ۱۶ درصد از واریانس مربوط به وابستگ ی به شبکه های مجازی را تبیین نمایند. بنابراین ، در وابستگی به شبکه های اجتماعی دانشجویان باید به ابعاد سرشت و منش و نیازهای بنیادین روانشناختی توجه نمود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.