ارزیابی راهبرد بهینه پیشنهاددهی نیروگاه مجازی در بازار برق با ملاحظه پاسخگویی بار و عدم قطعیت ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله تحقیقات نوین درسیستم های قدرت هوشمند، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_EPS-12-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 85
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود اکبری

Yadegar-e-Imam Khomeini(Rah) Shahre-Rey Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

محمد تبریزیان

Yadegar-e-Imam Khomeini(Rah) Shahre-Rey Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

حمیدرضا شاهمیرزاد

Yadegar-e-Imam Khomeini(Rah) Shahre-Rey Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

چکیده

یکی از دستاوردهای تجدیدساختار صنعت برق، ایجاد فضای رقابتی در بخش تولید برق بوده که در آن مجموعه­ای از واحدهای تولید مقیاس کوچک به همراه بارها و شبکه تحت پوشش که توسط یک نهاد معین اداره می ­شود و به نیروگاه مجازی موسوم است، می­ تواند در بازار عمده ­فروشی انرژی و ذخیره چرخان حضور فعال داشته باشد. در این مقاله، چارچوب جدیدی برای برنامه ­ریزی راهبرد بهینه مشارکت نیروگاه ­های مجازی در بازارهای انرژی و ذخیره ارائه می ­شود و در آن قیمت­ های برق بازار عمده ­فروشی، خرده­ فروشی، ذخیره مورد نیاز و دوره زمانی از جمله پارامترهای مهم هستند. جهت حل مسئله بهینه­ سازی حاصله، از الگوریتم وراثت(ژنتیک) استفاده شده است. عدم قطعیت­ های حاکم بر قیمت عمده ­فروشی و پیش ­بینی نیاز مصرف در منطقه تحت پوشش نیروگاه مجازی در نظر گرفته شده و برای مدل­ سازی آنها به ترتیب از توابع توزیع احتمال نرمال لگاریتمی و نرمال استفاده شده و جهت تحقق پارامترهای غیرقطعی از روش شبیه ­سازی مونت کارلو استفاده شده است. نتایج شبیه ­سازی این مقاله که توسط نرم افزار متلب صورت گرفته است، نشان می­ دهد که روش پیشنهادی ابزار توانمند و مناسبی جهت تدوین راهبرد بهینه پیشنهاددهی تولید نیروگاه مجازی در بازار برق با در نظر گرفتن عدم قطعیت­ های واحدهای بادی و خورشیدی و همچنین تعامل مناسب با مصرف­ کنندگان با ملاحظه پاسخگویی بار است.

کلیدواژه ها

Electricity Market, Bidding, Virtual Power Plant, Demand Response, Uncertainty, بازار برق, پیشنهاددهی, نیروگاه مجازی, پاسخگویی بار, عدم قطعیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.