تعامل مدارس و خانواده در احیای فرهنگ نماز در بین دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی و علوم تربیتی، دوره: 6، شماره: 67
  • کد COI اختصاصی: JR_JRPE-6-67_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 86
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم پای گذار

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزای اسلامی دانشگاه مذاهب اسلامی

چکیده

نماز به عنوان یکی از ارکان اصلی دین اسلام، از جایگاهی ویژه در فرهنگ و تربیت اسلامی برخوردار است. نهادینه کردن فرهنگ نماز در بین نسل جوان، به ویژه دانش آموزان، از اهمیت و ضرورت بالایی برخوردار است. در این میان، تعامل و همکاری بین مدارس و خانواده به عنوان دو نهاد تربیتی مهم، نقشی کلیدی در احیای فرهنگ نماز در بین دانش آموزان ایفا می کند. با وجود تاکیدات فراوان بر اهمیت نماز، شاهد کم رنگ شدن این فریضه الهی در بین برخی از دانش آموزان هستیم. این امر، ضرورت بررسی عوامل موثر بر اقامه نماز در بین دانش آموزان و ارائه راهکارهای مناسب برای ترویج فرهنگ نماز را بیش از پیش آشکار می کند. خانواده و مدرسه به عنوان دو نهاد تربیتی مهم، در شکل گیری شخصیت و باورهای دانش آموزان نقشی اساسی دارند. تعامل و همکاری این دو نهاد در زمینه ترویج فرهنگ نماز، می تواند اثربخشی مضاعفی داشته باشد. دانش آموزان در سنین تربیتی قرار دارند و به طور طبیعی از الگوهای رفتاری خود، اعم از والدین و معلمان، تقلید می کنند. انس و الفت والدین و معلمان با نماز، می تواند الگوی مناسبی برای دانش آموزان باشد. تعامل مدارس و خانواده در زمینه ترویج فرهنگ نماز، می تواند به ایجاد فضای معنوی در مدرسه و خانواده کمک کند. این امر، زمینه را برای رشد و تعالی معنوی دانش آموزان فراهم می کند. در این مقاله، به بررسی اهمیت و ضرورت تعامل مدارس و خانواده در احیای فرهنگ نماز در بین دانش آموزان پرداخته می شود. در این راستا، به نقش تربیتی خانواده و مدرسه، تاثیر الگوپذیری و ایجاد فضای معنوی به عنوان عوامل موثر در ترویج فرهنگ نماز اشاره می شود. همچنین، راهکارهای عملی برای تعامل مدارس و خانواده در این زمینه ارائه خواهد شد.

کلیدواژه ها

نماز، فرهنگ نماز، دانش آموزان، خانواده، مدرسه، تعامل.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.