بررسی سواد مالی دانش آموزان دوره دوم متوسطه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش الکترونیک پژوهشهای مدیریت کسب و کار اخلاقی
  • کد COI اختصاصی: EMBR02_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدجمال الدین طباطبایی مزرعه نو

دانشجوی دکتری، گروه حسابداری، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی ، یزد، ایران .

محمود معین الدین

گروه حسابداری، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی ، یزد، ایران

اکرم تفتیان

گروه حسابداری، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی ، یزد، ایران

چکیده

با ورود به قرن ۱۲ میلادی، بسیاری از مفاهیم تغییر پیدا کرده است . سواد دیگر همان معنی قدیمی توانایی خواندن و نوشتن را ندارد. همه افراد از همه نسل ها نیاز به بازآموزی و سوادآموزی از نوع جدید دارند که سواد اقتصادی هم جزء آنها می باشد. اقتصاد جهان چنان پیچیده شده است که شکاف میان آنچه مردم از اقتصاد و سرمایه گذاری «میدانند» و آنچه «باید بدانند»، روز به روز در حال افزایش است . بنابراین می توان گفت که یکی از نیازهای ضروری که با زندگی روزمره ی شهروندان یک کشور آمیخته است و باید به طور جدی در سطوح مختلف تحصیلی به آن پرداخته شود، آموزش های مالی است . سواد مالی یک مهارت مهم اما اغلب نادیده گرفته شده که برا ی جوانان حیاتی است و یکی از ضروریاتی است که در فضای جامعه کنونی جای خالی آن احساس می شود و هر فردی در درک مسایل مالی خود با چالش های خاصی مواجه می شود. اولین گام در ارتقای سوادمالی در میان جوانان کشورهای در حال توسعه ، اندازه گیری سطح سواد مالی در ابعاد مختلف است تا بتواند برنامه ها و سیاست های مداخله ای موثر را طراحی کند. اهمیت سواد مالی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در حال افزایش است و سیاستگذاران در پی آن، منابع خود را به حوزه برنامه های تحصیلات مالی و ارتقای آن تخصیص می دهند. امروزه به لحاظ پیچیدگی محیط های تجاری جدید و تنوع خدمات و محصولات ارائه شده توسط موسسات اعتباری، کسب رفاه مالی ، مستلزم درک مناسب مباحث و مسائل مالی است . این نیاز از مدت ها قبل در اغلب جوامع مدرن درک شده و از سال های اولیه دهه ۹۰ میلادی تحت عناوینی نظیر سواد مالی و مالیه شخصی مطرح گردیده و با گذشت زمان به اهمیت آن افزوده شده است .

کلیدواژه ها

سواد مالی ، دانش آموزان دوره دوم متوسطه ، رفتار مالی ، رفاه مالی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.