مشکلات و چالش های مدیریت بحران، شرایط اضطراری و بلایا در سازمان های خدماتی عمومی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین رویداد بین المللی نمایشگاهی مدیریت بحران ایران قوی ۱۴۰۲
  • کد COI اختصاصی: IDMEVENT02_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ولایت زاده

گروه ایمنی صنعتی، موسسه آموزش عالی کاسپین، قزوین، ایران.

امین رمیشی

گروه HSE ، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

مهدی قربانی

دانش آموخته کارشناسی ساخت و تولید، دانشکده فنی و حرفه ای شهید رجایی، کاشان، ایران

چکیده

فرآیند مدیریت بحران و بلایا از چند مرحله شامل ارزیابی ریسک استراتژیک، آماده سازی و برنامه ریزی، واکنش موثر و بهبود، و ارزیابی پس از بحران تشکیل شده است. برای کسانی که با چنین تهدیداتی روبرو هستند، درک و اجرای پاسخ های مناسب برای هر مرحله ضروری است. سازمان های خدمات عمومی به طور فزاینده ای با وظایف و مسئولیت های دیگری که از حاظ سازمانی بخشی از حوزه اصلی آنها نبوده، دچار چالش می شوند. سازمان های خدمات عمومی در حال حاضر مجبور به فعالیت در محیطی با ناآرامی های سیاسی فزاینده و هرج و مرج اجتماعی هستند. از سوی دیگر رویدادهای بزرگ بین المللی اکنون بر محیط داخلی نیز تاثیر می گذارد. این سازمان ها باید با رسانه های منفی، واکنش های خصمانه عمومی، افزایش نظارت و پاسخگویی بیشتر مقابله کنند. سازمان های خدماتی در حال حاضر با هرج و مرج روزافزون سیاسی و اجتماعی، با ناآرامی های مدنی گسترده، تهدیر دات داخلی و بین المللی تروریسم، قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی، شرایط اضطراری بهداشت عمومی، بلایای طبیعی و چالش های مختلف مرتبط با آب و هوا مواجه هستند. این شرایط لایه های بیشتری از مسولیت را برای اولین پاسخ دهندگان و شرکای پشتیبانی مدنی آنها ایجد کرده است. همچنین مشکلات این سازمان ها با محدودیت های بودجه ای، انطباق بیشتر با مقررات و مسولیت پذیری سازمانی تشدید می شود. به عبارت دیگر، از سازمان ها و ادارات انتظار می رود که با کمتر، خیلی بیشتر با خیلی کمت، کارهای بیشتری انجام دهند.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، مدیریت سازمانی، فرآیند مدیریت بحران و بلایا، سازمانهای خدمات عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.