شناسایی میزان اضطراب پژوهشی دانشجویان و راهکارهای کاهش آن: مطالعه ای با رویکرد تبیینی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پیوند آموزش با جامعه ، سازمانها و صنایع(چالشها و راهکارها)
  • کد COI اختصاصی: LESOI01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه کریمی

گروه زبان انگلیسی، واحد تربت حیدریه، دانشگاه ازاد اسلامی، تربت حیدریه، ایران

حمید اشرف

گروه زبان انگلیسی، واحد تربت حیدریه، دانشگاه ازاد اسلامی، تربت حیدریه، ایران

چکیده

مقدمه: پرورش دانشجویان پژوهشگر و توانا به فعالیتهای پژوهشی از اهداف آموزش عالی کشورها میباشد. در این میانکاهش اضطراب پژوهشی دانشجویان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.اهداف: هدف تحقیق حاضر شناسایی میزان اضطراب پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ارائه راهکارهایی برای کاهشآن می باشد.روش شناسی: روش تحقیق حاضر با توجه به ماهیت، هدف ها و سوالات پژوهش آمیخته و از نوع طرح تبیینی است. اینپژوهش ازنظر هدف جزو پژوهش های کاربردی است. جامعه آماری موردمطالعه در این پژوهش شامل تمامی دانشجویانتحصیلات تکمیلی دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه در سال تحصیلی ۰۲ - ۱۴۰۱ بودند کهتعدادشان ۲۱۴ گزارش شد. برای سنجش میزان اضطراب پژوهشی دانشجویان در مرحله اول (کمی) پژوهش از پرسشنامهانکبوزی (۲۰۱۳) استفاده شد. در مرحله دوم پژوهش (کیفی) با توجه به یافته های مرحله اول نمونه گیری هدفمند انجام گرفتو داده ها، از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری شدند. تحلیل داده ها از طریق کدگزاری موضوعی انجام شد.یافته ها: نتایج مرحله اول نشان داد میانگین اضطراب پژوهشی دانشجویان بالاتر از حد متوسط است. در ادامه با توجه بهاینکه در تمام زیرمولفه ها به جز درس روش تحقیق میانگین اضطراب دانشجویان بالا گزارش شد؛ مرحله دوم پژوهش (مرحلهکیفی) جهت بررسی راهکارهای کاهش اضطراب پژوهشی از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی شکل گرفت.نتیجه گیری: در شکل گیری اضطراب پژوهشی دانشجویان عوامل انسانی و سازمانی زیادی دخیل هستند که با توجه به آنهاباید زمینه کاهش اضطراب دانشجویان را فراهم ساخت.

کلیدواژه ها

اضطراب، پژوهش، دانشجو، تحصیلات تکمیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.