CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر پارامترهای پوشش گیاهی و خاک بر روی ویژگی های تخم گلاریولبالسرخ (Galreola partincola ) در مراتع سواحل جنوب دریای خزر (مطالعه موردی : انارمرزجویبار)

عنوان مقاله: تاثیر پارامترهای پوشش گیاهی و خاک بر روی ویژگی های تخم گلاریولبالسرخ (Galreola partincola ) در مراتع سواحل جنوب دریای خزر (مطالعه موردی : انارمرزجویبار)
شناسه ملی مقاله: ECSAN03_121
منتشر شده در سومین کنفرانس ملی تغییرات محیطی با تاکید بر مدیریت منابع آب در مناطق ساحلی) در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

شهریار کرامتی - دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی محیط زیست- مدیریت و حفاظت تنوعزیستی، دانشگاه علومکشاورزی و منابعطبیعی ساری
سیدمهدی امینی نسب - استادیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علومکشاورزی و منابعطبیعی ساری
محمدرضا طاطیان - دانشیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علومکشاورزی و منابعطبیعی ساری
فردین صادق زاده - دانشیار دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علومکشاورزی و منابعطبیعی ساری

خلاصه مقاله:
شناخت زیستگاهها و ویژگی های آنها نقش مهم و کلیدی در حفاظت و مدیریت گونه های پرندگان داشته و در موفقیت زادآوری آنها نقش مهمی ایفا می کنند. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر پارامترهای پوشش گیاهی و خاک بر روی ویژگی های تخم گلاریول بالسرخ (Galreola partincola ) می باشد. یک اکوسیستم مرتعی در سواحل جنوب دریای خزر واقع در انارمرز جویبار برای این مطالعه انتخاب شده است . در طول فصل زادآوری در بهار ۱۴۰۱، تعداد ۳۰ آشیانه به صورت تصادفی انتخاب و پارامترهای پوشش گیاهی آشیانه شامل تراکم علف شور و پارامترهای خاک اطراف آشیانه مانند هدایت الکتریکی ، اسیدیته و ماده آلی اندازهگیری شد. پس از تکمیل دستجات تخم ، ویژگی های آن مانند شاخص شکل تخم ، وزن تخم و اندازه دستجات تخم به عنوان شاخص های تاثیرگذار در موفقیت زادآوری اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تراکم پوشش گیاهی علف شور و ویژگی های خاک در تعداد دستجات تخم گلاریول های بالسرخ تاثیر معنی داری نداشتند. در آشیانه های با اسیدیته و هدایت الکتریکی کم خاک، گلاریول های بال سرخ به طور معنی داری تخم های با وزن بیشتری گذاشتند. گلاریول های بال سرخ در آشیانه های با علف شور متراکم تر، به صورت معنی داری تخم های با شاخص شکل تخم بیشتر و گردتری گذاشته اند. این نتایج می تواند در زمینه حفاظت و مدیریت زیستگاه این گونه در فصل زادآوری و دیگر پرندگان وابسته به شوره زارهای ساحلی مورد استفاده قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
ساحل ، شوره زار، علف شور، ماده آلی خاک، مرتع

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1927359/