استخراج و پهنه بندی خطر سیل با استفاده تصاویر راداری ) Sentinel-۱مطالعه موردی : منطقه کنارک در استان سیستان و بلوچستان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی تغییرات محیطی با تاکید بر مدیریت منابع آب در مناطق ساحلی)
  • کد COI اختصاصی: ECSAN03_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی شهنوازی

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، موسسه آموزش عالی آبان هراز، آمل

کریم سلیمانی

استاد، گروه مهندسی آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران،

شادمان درویشی

کارشاسی ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، موسسه آموزش عالی آبان هراز، آمل، ایران

چکیده

سیلاب یکی از مهم ترین مخاطرات طبیعی در جهان و ایران است که سالانه خسارات زیادی را در بخش های مختلف به وجود می آورد. سیل بهار ۱۳۹۸ شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان یکی از مخرب ترین مخاطرات طبیعی در ایران ناحیه بود. نظر به اهمیت موضوع در این منطقه در مطالعه حاضر وضعیت خطر سیل شهرستان کنارک با استفاده از مدل AHP-WLC بررسی شد همچنین نقشه سیل بهار ۱۳۹۸ این منطقه با استفاده از تصاویر Sentinel-۱ و با اعمال الگوریتم Random forest تهیه شد. مطابق بررسی انجام شده حدود ۴۱.۲۷۹۵ کیلومتر مربع از مساحت شهرستان کنارک در بخش های جنوبی و حاشیه خلیج فارس در وضعیت خطر بالای سیل و ۶۳.۴۰۱۰ کیلومتر مربع نیز از بخش های مرکزی دارای وضعیت متوسط سیل هستند. همچن ین نقشه سیل ۱۳۹۸ شهرستان کنارک با صحت کلی ۸۶ درصد و ضریب کاپای ۸۱ درصد نشان داد که این سیل بیشتر در بخش های جنوبی شهرستان کنارک که دارای وضعیت خطر بالای سیل هستند رخ داده است . علاوه بر بخش های جنوبی ، قسمت های جنوبی شرقی شهرستان کنارک نیز تحت تاثیر سیل ۱۳۹۸ بودند اما شدت سیل بیشتر در نیمه جنوبی شهرستان کنارک بود. به طورکلی ترکیب تصاویر Sentinel-۱ با الگوریتم Random forest و مدل AHP-WLC به ترتیب جزء روشهای موثر برای تهیه نقشه های سیل و خطر سیل هستند.

کلیدواژه ها

سیل ۱۳۹۸، خطر سیل ، AHP-WLC، Sentinel-۱، کنارک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.