سال انتشار: 1391
محل انتشار: اولین همایش ملی حفاظت و برنامه ریزی محیط زیست
کد COI مقاله: NATURE01_533
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,435
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی شدت آلودگی عناصر سنگین در خاک اراضی اطراف نیروگاه رامین اهواز
چکیده مقاله:
یکی از صنایع مهم کشور در زمینه تولید برق، نیروگاه حرارتی رامین اهواز می باشد. که بیش از 86% برق مصرفی استان خوزستان را تامین می نماید.در پژوهش حاضر با توجه به موقعیت نیروگاه رامین اهواز (نزدیکی به شهر ویس و رامین و اراضیکشاورزی) و مشکلات آتی و احتمالی خاک ها در اثر ورود فلزات سنگین از نیروگاه ها به محیط پیرامونی از طریق دودکش ها روند تغییرات غلظت فلزات سنگین سرب، روی، کروم، نیکل و وانادیوم در اراضی اطراف نیروگاه رامین اهواز مورد بررسی قرارگرفت . جهت انجام مطالعه تعداد 45 نمونه خاک در هشت جهت جغرافیایی اطراف نیروگاه برداشت شد و غلظت فلزات آهن، کروم،روی، نیکل و وانادیوم با استفاده از دستگاه XRF اندازه گیری شد. بیشترین میانگین فلزات Zn, Ni, Fe و V در جهت شمال و برای Cr در جهت شمال غرب می باشد. بیشترین سرعت وزش باد طبق گلباد شهراهواز در جهت شمال و پس از آن شمالغرب می باشد. میانگین فلزات سرب و وانادیوم از میانگین استانداردهای مختلف کمتر و میانگین فلزات کروم و نیکل از میانگیناستانداردهای مختلف بیشتر می باشد. آنالیز خوشه ای برای منشاء یابی عناصر نشان داد که دو عنصر نیکل و روی تحت ضریب تشابه مثبت و معنی دار به آهنمتصل شده اند. از آنجا که آهن به عنوان منشاء مواد زمینی شناخته شده پس دارای منشاء زمینی می باشند. شاخص هایزمین انباشتگی و فاکتور غنی شدگی جهت تعیین میزان آلودگی منطقه مورد مطالعه مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج مطالعهنشان داد که غنی شدگی کروم و نیکل در تمامی جهات نسبت به باقی عناصر بیشتر می باشد. و براساس شاخص مولر عناصر کروم و نیکل در تمام جهات تا حدودی خاک را آلوده نموده و از نظردرجه آلودگی در رده خاک های غیرآلوده تا کمی آلوده قرار می گیرند. دیگر عناصر آلودگی خاصی ایجاد نکرده و در رده خاک های غیر آلوده قرار می گیرند.
کلیدواژه ها:
آلودگي خاك، فلزات سنگين، XRF ، آناليز خوشه اي، شاخص ژئوشيميايي مولر، فاكتور غني شدگي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/192682/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:زیاقمی، محبوبه و کرباسی، عبدالرضا و معطر، فرامرز،1391،بررسی شدت آلودگی عناصر سنگین در خاک اراضی اطراف نیروگاه رامین اهواز،اولین همایش ملی حفاظت و برنامه ریزی محیط زیست،همدان،،،https://civilica.com/doc/192682
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1391، زیاقمی، محبوبه؛ عبدالرضا کرباسی و فرامرز معطر)
برای بار دوم به بعد: (1391، زیاقمی؛ کرباسی و معطر)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- کاربرد شبکه های عصبی مصنوعی در مهندسی عمران
- ارائه یک سیستم پذیرش اولویت محور درواحد اورژانس بیمارستانی با استفاده از شبیه سازی گسسته ـ پیشامد با رویکرد فرایندگرا
- پوشش های خودترمیم شونده و بررسی عملکرد آنها در کنترل خوردگی
- بررسی انواع کوره های رایج در صنعت
- مروری بر قوانین بین المللی آب
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نگرشی نو به بومی سازی در صنعت خودروی كشور برپایه قابلیت های توسعه محصول
- متنوع سازی همگون صنعت خودروسازی ایران در سطح قطعات و تجهیزات با تکیه بر رویکرد پیچیدگی اقتصادی
- چشم انداز پلتفرم مشترک در دنیاو شرکت ایرانخودرو
- بهبود نیروی تعویض دنده گیربکس 6 دنده پژو با تغییر نوع سینکرونایزر
- بررسی روند تکنولوژی های گیربکس های اتوماتیک در جهان و انتخاب مناسب ترین گیربکس برای توسعه در ایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.