تاثیر شهر هوشمند بر ارتقای احساس امنیت با متغیر میانجی سرمایه اجتماعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه علمی مطالعات راهبردی ناجا، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SSJJ-8-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صیاد درویشی

دانشیارگروه فرماندهی و مدیریت انتظامی، دانشکده فرماندهی و ستاد، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: شهر هوشمند توجه فراوانی را در سال های اخیر در برنامه­ ریزی شهری به خود جلب کرده است و توسعه آن می تواند زمینه ارتقای سرمایه اجتماعی و امنیت پایدار را فراهم کند؛ بنابراین، هدف این پژوهش، شناخت میزان تاثیر شهر هوشمند بر ارتقای احساس امنیت با متغیر میانجی سرمایه اجتماعی است.روش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی، است و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی است و جامعه آماری پژوهش را دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی و اساتید حوزه جامعه شناسی و علوم اجتماعی دانشگاه جامع علوم انتظامی امین تشکیل می ­دهند. ابزار پژوهش متغیر شهر هوشمند و احساس امنیت را پرسش نامه محقق ساخته و سرمایه اجتماعی را پرسش نامه ناهاپیت و گوشال(۱۹۹۸) تشکیل می ­دهد. روایی ابزار از طریق روایی محتوایی و پایایی آن با استفاده از ضرایب آلفای کرونباخ بررسی و ۰.۸۴ تایید شده است و داده­ ها نیز بر اساس روش الگویابی معادلات ساختاری تجزیه وتحلیل گردیده است.یافته ها: با توجه به یافته ­های پژوهش، اثر مستقیم ابعاد شهر هوشمند بر احساس امنیت، معادل ۰.۶۲۹ و سرمایه اجتماعی معادل ۰.۵۸۳ و همچنین، اثر مستقیم سرمایه اجتماعی بر احساس امنیت، معادل ۰.۶۰۱ در سطح ۰.۰۰۰ معنی­ دار و مثبت است. از سوی دیگر، ابعاد شهر هوشمند به صورت غیرمستقیم و از طریق سرمایه اجتماعی اثری معادل ۰.۳۴۱ بر احساس امنیت دارد.نتیجه: نتایج نشان می­ دهد که ابعاد شهر هوشمند می ­تواند ۰.۴۷۲ از تغییرات احساس امنیت را پیش ­بینی کند و بنابراین، با استقرار و توسعه ابعاد شهر هوشمند، می ­توان سرمایه اجتماعی و احساس امنیت اجتماعی را در بین شهروندان ارتقا داد.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی, شهر هوشمند, احساس امنیت, حکمرانی هوشمند, امنیت اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.