ستارگان در قرآن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RICCONF10_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه غفارنیا

دانش آموخته سطح ۴، رشته تفسیر تطبیقی، موسسه آموزش عالی حوزوی رفیعه المصطفی، تهران، ایران.

رضا بنی اسدی

استادیار، گروه معارف اسلامی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران

چکیده

قرآن کریم، کتاب هدایت انسان به سوی کمال است. از روش های هدایتی این کتاب آسمانی دعوت مردم بهتفکر در آیات آفاقی و انفسی است. از جمله آیات آفاقی که قرآن دعوت به تفکر و تدبر پیرامون آن می نمایدمسائل عموم طبیعی از جمله هیئت و نجوم است. قرآن موضوعات نجومی را یکی از راه های شناخت خدا وزمینه ای برای تفکر و تعقل انسان می داند تا در پرتو شناخت نظامها و قوانین حاکم بر طبیعت دریچه ای به سویتوحید و بندگی باز شود و از بی توجهی انسانها به این آثار الهی، شکوهمند است. تامل در آیاتی که پیراموننجوم وجود دارد، ویژگی مکانی، محل استقرار، جنس ستارگان را برای انسان نمایان می سازد و علاوه بر آنمنافعی که ستارگان برای انسان دارد را برمی شمرد. ویژگی ها و منافعی که گاه سالها پس از نزول قرآن کشف ومورد توجه قرار گرفت. این خصوصیت قرآن در بیان علوم، پیش از دستیابی انسان به آن از معجزات علمیقرآن به شمار می آید.

کلیدواژه ها

نجوم، ستاره شناسی، فواید نجوم، قرآن، اعجاز علمی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.