رابطه آموزش الکترونیکی و ارتقاء تحصیلی با میانجیگری الگوهای تدریس در دانش آموزان دوره ابتدایی حاشیه نشین منطقه ۱۸ تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آسیب های اجتماعی – فرهنگی شهری با تمرکز بر چالش های نوظهور
  • کد COI اختصاصی: CUSDE01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا شریفیان

دانشآموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم تربیتی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران.

سکینه جلیلی

استادیار، گروه علوم تربیتی، واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران

عباس خورشیدی

استاد، گروه علوم تربیتی،واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران

چکیده

پژوھش حاضر با هدف بررسی رابطه آموزش الکترونیکی و ارتقاء تحصیلی با میانجیگری الگوهای تدریس در دانش آموزان دوره ابتدایی حاشیه نشین منطقه ۱۸ تهران انجام گرفت. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دوره ابتدایی منطقه ۱۸ تهران بود که با استفاده از فرمول کوکران ۳۸۱ نفر با روش نمونهگیری خوشه ای چند مرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های یادگیری الکترونیکی واتکینز و همکاران (۲۰۰۴)، ارتقاء تحصیلی تیلور و فام (۱۹۹۹)، و الگوهای تدریس بابایی (۱۳۹۳) که دارای روایی و پایایی قابل قبولی بودند، استفاده شد. داده ها با استفاده از روشهای آمار توصیفی و استنباطی شامل ضریب همبستگی، تحلیل مسیر، مدل معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین آموزش الکترونیکی با ارتقاء تحصیلی رابطه معناداری وجود داشت .(p≤۰/۰۵) بین الگوهای تدریس با ارتقاء تحصیلی رابطه معناداری وجود داشت .(p≤۰/۰۵) همچنین نتایج مدل معادلات ساختاری نیز نشان داد که متغیر الگوهای تدریس نقش میانجی گرانه را در تاثیرگذاری آموزش الکترونیکی بر ارتقاء تحصیلی داشت .(p≤۰/۰۵) در مجموع، میتوان نتیجه گرفت که بهبود و توسعه آموزش الکترونیکی و الگوهای تدریس میتواند به شکل مستقیم منجر به بهبود ارتقاء تحصیلی دانش آموزان شود.

کلیدواژه ها

آموزش الکترونیکی، ارتقاء تحصیلی، الگوهای تدریس، دانش آموزان ابتدایی حاشیه نشین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.