تولید ناخالص داخلی افغانستان بعد از سقوط طالبان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه معارف اسلامی و اقتصاد، دوره: 4، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_JIEE-4-8_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعارف نجفی

دانش پژوه ارشد اقتصاد جامعه المصطفی(ص) العالمیه

چکیده

در میان شاخص های اقتصاد کلان، تولید ناخالص داخلی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا نه تنها به عنوان مهم ترین شاخص عملکرد اقتصادی در تجزیه و تحلیل ها و ارزیابی ها مورد استفاده قرار می گیرد، بلکه تحلیل بسیاری از متغیرهای کلان اقتصادی کشورها به آن وابسته است. این شاخص تقریبا بهترین شاخص اندازه گیری عملکرد اقتصاد یک کشور را نشان داده ومعمولاهرسه ماه یکبار به وسیله اداره تحلیل­های اقتصادی و با استفاده از منابع آماری بسیار زیاد محاسبه ومنتشر می­شود. و در این داده­ها، ارزش تمام کالا وخدمات نهایی تولید شده در محدوده مرزهای جغرافیایی کشور را برای یکسال مالی، محاسبه می­کنند.  دراین مقاله درصدد هستیم که نگاه کوتاهی به آمار سازمان­های بین المللی برتولید ناخالص داخلی افغانستان بعد از سقوط رژیم طالبان بیاندازیم، نگارنده براین نتیجه رسیده است که رشد اقتصادی در افغانستان در این مدت همواره مثبت ارزیابی شده گرچه این رشد اقتصادی در طول این مدت فراز و نشیب­های فراوان داشته اند اما همواره تولید ناخالص داخلی مثبت بوده و این خودش نشانگر رشد و شتاب اقتصاد کشور افغانستان است.

کلیدواژه ها

تولیدناخالص داخلی(GDP) افغانستان, درآمدسرانه, رشد اقتصادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.