مبانی فلسفی نظم اجتماعی در فلسفه اسلامی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه علمی مطالعات راهبردی ناجا، دوره: 3، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_SSJJ-3-10_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد پزشگی

دانشیار علوم سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

چکیده

هدف نوشته حاضر ارائه بنیان های حکمی «نظم اجتماعی» از منظر حکمت اسلامی است. مدعای نویسنده این است که هر نوع نظریهپردازی یا کنشگری درباره «نظم اجتماعی» قبل از هر چیز متاثر از نگاه حکمی و فلسفی نظریهپرداز و کنشگر است. بنابراین پیش از هر چیز لازم است با روش استدلالی بنیان های انسانشناختی، اجتماعشناختی و نظام هنجاری شناخته شود تا بر اساس آن معنا، محتوا، مدل و سازمان طراح و اجراکننده «نظم» را بتوان ارائه کرد.  این نوشته تلاش کرده است انواع سرشت های انسان، اجتماع و گونه های متفاوت نظام هنجاری مطرحشده در «حکمت اسلامی» را نشان دهد. از دستاوردها و نتایج این نوشته می توان برای پژوهش های بنیادی، توسعه ای و کاربردی مربوط به «نظم اجتماعی» و سایر موضوعات جامعهشناسی و نظریه اجتماعی بهره برد.

کلیدواژه ها

نظم اجتماعی, حکمت اسلامی, نظریهپردازی, فلسفه اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.