آموزش و پرورش در عصر جهانی شدن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هجدهمین همایش ملی علمی پژوهشی روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: CPESCONF18_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیام باب

کارشناس آموزش زیست شناسی

سامان عبدالله زاده

کارشناس علوم اجتماعی

هیمن قهرمانی

کارشناس آموزش زیست شناسی

ستار ایراندوست

کارشناس آموزش زیست شناسی

چکیده

واژه جهانی شدن به مفهوم فرایند جامعه بازیادهکده جهانی اطلاق می شود که در آن همگان از حقوق برابر نظیر آزادی بیان، رشد فکری، آرمان یکپارچگی،انجمن های علمی، فرهنگی و صنعتی با ارشاد مدیران شایسته و رهبران کارآمد آموزشی بر خوردار باشند، به فعالیت های اقتصادی و مبادلات تجاری بپردازند، گفت وگوهای گروهی و جمعی میان آنان بر پایه های منطق، تناسب اجتماعی گفتار و آموزه های بهداشت روانی استوار باشد، در روابط متقابل از همکاری مثبت و تعامل اثر بخش بهره بگیرند، از آموختن مادام العمر و رشد همه جانبه خویش – در جهانی که فناوری اطلاعات و ارتباطات به سرعت در حال پیشرفت و دگرگونی است- لذت ببرند، فراتر از خودخواهی بیندیشند و به دیگر خواهی تمسک جویند. افراد در این دهکده جهانی به آرمان های انسان دوستانه و خیر خوهانه جامعه بشری پای بندند، به پیروی از پیامبران الهی ، مصلحان نوع دوست و شایستگان ارشادگر، زندگی اجتماعی را در حیات همنوعان و آسایش و سعادت خود را در خوشبختی رفاه دیگران جست و جو می کنند. از طریق مدیریت آموزشی تاثیر گذار، فرایند یاددهی- یادگیری را بازبان و اصول گفتمان مناسب و با روش های سازنده و راهبردهای بهینه وتبادل فرهنگ ها دنبال می کنند، افراد جامعه انسانی را می پذیرند، عقاید آنان را درک و تحمل می کنند تا به مرحله خود هدایتی نائل شوند (کرمی پور، ۱۳۸۲آنان که به دیده مثبت به جهانی شدن نگاه می کنند، جهانی شدن را انقلابی می دانند که سرانجام آن پدید آیی تمدنی است اطلاعاتی؛ تمدنی که بیش از آن به زمین، سرمایه و مواد خام متکی باشد، مبتنی بر خلاقیت بشری و نبوغ و ابتکار اوست. در جامعه جدید که آن را جامعه اطلاعاتی نیز نامیده اند، دانش، کالای اصلی است که در بازار مبادله می شود و اگر سرمایه و کار، عوامل اصلی اقتصاد جامعه صنعتی بودند، اطلاعات و دانش عوامل موثر در جامعه اطلاعاتی اند. در این نوشته چند پرسش مطرح می شود: تاثیر جهانی شدن برنظام تعلیم وتربیت چیست؟پی آمد ایجاد جامعه اطلاعاتی بر این نظام چیست؟ نقش معلم در جامعه اطلاعاتی چیست؟ فناوری اطلاعات و ارتباطات(ICT) چه تاثیری بر نظام تعلیم و تربیت می گذارد؟ فرآیند نظام دار و هدایت شده ورود فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظام آموزشی به چه صورت باید باشد؟ پاسخ به سوالات فوق می توان ویژگیهای آموزش و پرورش را در عصر جهانی شدن را ارائه نماید

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.