بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین بر نوآوری و بهره وری (مطالعه موردی: مجتمع آرتا ویل تایر اردبیل)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMCCONF17_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز رزمی

استاد راهنما مدرس دانشگاه، دانشگاه مقدس اردبیلی

اکبر برزگر جلالی

کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی گرایش تولید و عملیات ، دانشگاه مقدس اردبیلی

فرزاد ستاری

استاد مشاور مدرس دانشگاه ، دانشگاه مقدس اردبیلی

چکیده

هدف از این تحقیق بررسی تاثیر مدیریت زنجیره تامین بر نوآوری و بهره وری (مطالعه موردی: مجتمع آرتا ویل تایر اردبیل) بود. این تحقیق میدانی بوده و از نوع کاربردی، توصیفی و همبستگی بود. تعداد آزمودنی این تحقیق ۱۲۵۰ بود که ۲۹۴ نفر نمونه آماری را در بر می گیرد. که به صورت نمونه گیری تصادفی ساده از بین تامین کنندگان، مشتریان و کارکنان شرکت آرتا ویل تایر اردبیل انتخاب شده اند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه استاندارد بود که پس از اطمینان از روایی و پایایی مناسب مورد استفاده قرار گرفت. آزمون تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری انجام شد. همچنین برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از بسته آماری های۲۶ SPSS و PLS استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان داد، مدیریت زنجیره تامین بر بهره وری، تامین مواد بر بهره وری، مشتری مداری بر بهره وری، عملکرد رشد بر بهره وری و عملکرد یادگیری بر بهره وری تاثیر معناداری داشتند ( p=< ۰/.۵ ).اما فرایند کسب و کار بر بهره وری تاثیر معناداری نداشت( p=> ۰/.۵ ). نتایج همچنین نشان داد مدیریت زنجیره تامین بر نوآوری، تامین مواد بر نوآوری، مشتری مداری بر نوآوری، فرایند کسب و کار بر نوآوری، تاثیر معناداری داشتند( p=< ۰/.۵ ). و عملکرد رشد بر نوآوری و عملکرد یادگیری بر نوآوری تاثیر معناداری نداشت( p=> ۰/.۵ ).

کلیدواژه ها

مدیریت زنجیره تامین، نوآوری، بهره وری، اردبیل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.