تاثیر اصلاح شکاف قیمت سوخت بر رشد اقتصادی در ایران و کشورهای منتخب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مطالعات اقتصاد بخش عمومی، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_PSE-2-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیثه میرایی

دانشجو دکتری اقتصاد دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز

علی اصغر اسماعیل نیا

استادیار گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

قدرت الله امام وردی

استادیار اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

مرجان دامن کشیده

استادیار گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی و احد تهران غرب

چکیده

هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر اصلاح یارانه سوخت فسیلی بر رشد اقتصادی در ایران و چند کشور منتخب است. بدین منظور، یک مدل رشد درونزا تصریح و با استفاده از روش های OLS Robust و Panel GMM ، بر اساس داده های سالانه در کشورهای مورد برسی طی دوره ۲۰۱۸-۲۰۰۰ مورد برآورد قرار گرفت. الگوی OLS Robust که اثرات بلندمدت را تحلیل می کند، برای گازوئیل در سه مقطع زمانی ۲۰۱۸-۲۰۰۰، ۲۰۰۴-۲۰۰۰، ۲۰۱۸- ۲۰۰۵ انجام گرفته است. نتایج نشان می دهد که متغیر شکاف قیمت سوخت در سه دوره مذکور به ازای یک واحد کاهش در یارانه سوخت به ترتیب ۵۳/۵، ۶۹/۱۰ و ۱۲/۵ واحد رشد اقتصادی افزایش می یابد. در الگوی Panel GMM که اثرات کوتاه مدت و میان مدت، طی دوره ۲۰۱۸-۲۰۰۰ تحلیل می کند. افزایش یک واحدی در قیمت گازوئیل سبب افزایش رشد اقتصادی به طور متوسط به میزان ۸۴/۸ واحد می گردد. دف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر اصلاح یارانه سوخت فسیلی بر رشد اقتصادی در ایران و چند کشور منتخب است. بدین منظور، یک مدل رشد درونزا تصریح و با استفاده از روش های OLS Robust و Panel GMM ، بر اساس داده های سالانه در کشورهای مورد برسی طی دوره ۲۰۱۸-۲۰۰۰ مورد برآورد قرار گرفت. الگوی OLS Robust که اثرات بلندمدت را تحلیل می کند، برای گازوئیل در سه مقطع زمانی ۲۰۱۸-۲۰۰۰، ۲۰۰۴-۲۰۰۰، ۲۰۱۸- ۲۰۰۵ انجام گرفته استهدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر اصلاح یارانه سوخت فسیلی بر رشد اقتصادی در ایران و چند کشور منتخب است. بدین منظور، یک مدل رشد درونزا تصریح و با استفاده از روش های OLS Robust و Panel GMM ، بر اساس داده های سالانه در کشورهای مورد برسی طی دوره ۲۰۱۸-۲۰۰۰ مورد برآورد قرار گرفت. الگوی OLS Robust که اثرات بلندمدت را تحلیل می کند، برای گازوئیل در سه مقطع زمانی ۲۰۱۸-۲۰۰۰، ۲۰۰۴-۲۰۰۰، ۲۰۱۸- ۲۰۰۵ انجام گرفته است.

کلیدواژه ها

قیمت سوخت, رشد اقتصادی, ایران, کشورهای منتخب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.