The effectiveness of play therapy with an attachment approach on self-regulation and resilience of students with attention deficit hyperactivity disorder in Tehran

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه سلامت و آموزش در اوان کودکی، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JECHE-4-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 33
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سولماز سلیمانخان

رضا جوهری فرد

Ahvaz Branch, Islamic Azad University

فرییا حافظی

Ahvaz Branch, Islamic Azad University

چکیده

زمینه و هدف: پژوهش حاضربا هدف بررسی اثربخشی بازی درمانی با رویکرد دلبستگی بر خودتنظیمی و تاب آوری دانش آموزان پسر با نارسایی توجه –بیش فعال اجرا شد. روش پژوهش: این پژوهش، از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی بوده که از نوع نیمه آزمایشی دارای پیش آزمون- پس آزمون و گروه گواه  و دوره پیگیری دو ماهه می باشد. جامعه آماری  پژوهش حاضر را کلیه دانش آموزان پسر ۹تا ۱۱ ساله دوره ابتدایی که به دلیل داشتن نشانه های اختلال نارسایی توجه / بیش فعالی در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به مراکز مشاوره و روانشناسی مراجعه کردند، تشکیل می دهند. برای انتخاب نمونه تحقیق، تعداد۲۰  نفر برای هر گروه به شکل نمونه گیری  هدفمند انتخاب شده و به شکل گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار داده شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه کانرز فرم والد، پرسشنامه راهبرهای یادگیری خودتنظیمی و مقیاس توانمندی های اجتماعی –هیجانی و تاب آوری استفاده شد. گروه آزمایشی تحت بازی درمانی با رویکرد دلبستگی (۱۰ جلسه ۶۰ دقیقه ای) قرار گرفتند. یافته ها: تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس تک متغیری انجام شد. نتایج نشان دادند بازی درمانی با رویکرد دلبستگی به بهبود خودتنظیمی و تاب آوری در مرحله پس آزمون منجر می شود و این تاثیر در مرحله پیگیری نیز منجر به بهبود خودتنظیمی و تاب آوری انجامید که نشان دهنده تداوم اثربخشی بازی درمانی با رویکرد دلبستگی بوده است. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش، اجرای درمان بازی درمانی با رویکرد دلبستگی برای دانش آموزان با نارسایی توجه/ بیش فعالی می تواند موجب افزایش خودتنظیمی و تاب آوری در آنها شود.

کلیدواژه ها

attention deficit hyperactivity disorder, self-regulation, resilience, play therapy with attachment approach, نارسایی توجه –بیش فعالی, خودتنظیمی, تاب آوری, بازی درمانی با رویکرد دلبستگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.