کاربرد اینترنت اشیا و بلاک چین جهت شفاف سازی اطلاعات در تامین مالی زنجیره تامین کسب و کارها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله پژوهش های کارآفرینی، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JENR-2-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 19
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبعلی رهدار

گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی شهید نیکبخت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.

محمدرضا اصغریان

گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی شهید نیکبخت، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.

چکیده

چکیدهعامل اصلی در خدمات تامین مالی زنجیره تامین موفق، به کارگیری سامانه های اطلاعاتی کسب و کار محور است. هدف تحقیق حاضر همراهی بیشتر فناوری بلاک چین با اینترنت اشیا و به کارگیری آن ها در زمینه امور مالی زنجیره تامین است. در تحقیق فعلی به ارائه چارچوب مدیریت اطلاعات مبتنی بر فناوری بلاک چین و اینترنت اشیا پرداخته شده است که باعث شفافیت اطلاعات در فرآیند کسب وکار تامین مالی زنجیره تامین می شود. با مدیریت اطلاعات مبتنی بر فناوری بلاک چین و اینترنت اشیا، هزینه اجرایی کل زنجیره تامین را می توان به خاطر یک پارچگی جریان های سرمایه، اطلاعات و تجاری در زنجیره تامین بسیار کاهش داد. نتایج تحقیق حاضر شامل، ۱. تحت محیط اطلاعاتی متقارن، با محدودیت بیشینه سازی بازده مورد انتظار همه طرفین، یارانه تشویقی تحت ساز و کار تشویقی سازگار رابطه مثبتی با بلوغ فناوری بلاک چین و قابلیت عملیاتی شرکت های کوچک و متوسط و رابطه منفی با ضریب سطح اقدامات، ضریب ریسک گریزی مطلق و عدم قطعیت خارجی این شرکت ها دارد. ۲. درآمد مورد انتظار که ساز و کار سازگاری تشویقی را برآورده می کند رابطه مثبتی با بلوغ فناوری بلاک چین، سودآوری کارگزار و سود خالص دریافتی کارفرما دارد. ۳. در محیط اطلاعاتی نامتقارن، یارانه تشویقی متفاوت موثر تر از یارانه تشویقی یکسان در شرکت های کوچک و متوسط متمایز با قابلیت های عملیاتی متفاوت و ارائه گر مشوق های مختلف برای این شرکت هاست؛ بنابراین، می توان نتیجه گرفت که در محیط اطلاعاتی متقارن، یارانه تشویقی یکسان، موثرتر است، اما در محیط اطلاعاتی نامتقارن یارانه تشویقی متفاوت، موثرتر می باشد.

کلیدواژه ها

بلاک چین, اینترنت اشیا, تامین مالی زنجیره تامین, شفاف سازی اطلاعات, کسب و کار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.