اثرات مخرب استفاده از بمب های الکترومغناطیس((EMP بر تجهیزات الکترونیکی و راه های پیشگیری از آسیب در برابر آنها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس ملی مهندسی برق ،کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ECME20_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 170
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود بیرانوند

دانش آموخته کارشناسی ارشد- گروه مهندسی برق- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک - اراک- ایران

علی میر

استاد -گروه مهندسی برق- دانشگاه لرستان- لرستان- ایران

سلمان کریمی

استادیار -گروه مهندسی برق- دانشگاه لرستان- لرستان- ایران

چکیده

در این مقاله بررسی آینده بمب های الکترومغناطیس اثرات مخرب بر تجهیزات الکترونیک به همراه راهکارهای مقابله ای در برابر این تهدید می پردازیم، که با توجه به گسترش روز افزون سیستمهای الکترونیکی،در حوزه های مختلف باعث شده که بسیاری از فعالیت ها وابستگی تام و یا بسیار زیادی به مدارات الکترونیکی داشته باشد.در حال حاظر بسیاری از بانکها،موسسات تجاری،سیستم های مخابراتی موبایل و ماهواره ای و همچنین در حوزه نظامی،شبکه های مخابراتی و...وابستگی زیادی به سیستم های الکترونیکی دارند. بعد از چند روز قطعی برق و نداشتن امکاناتی هم چون تلویزیون و اینترنت و گرم کن های برقی سطح استرس شما تا سقف منزلتان هم بالا می رود. اما این تمام ماجرا نیست و قطعی برق در ابعاد وسیع تر آثار بسیار گسترده تری دارد. اگر قطعی برق صرفا منحصر به منزل شما نشده و تمام شهر را در برمی گیرد، متعاقب آن افراد زیادی براثر نبود امکانات پزشکی و بهداشتی جان خود را از دست می دهند و همچنین شرکت های بزرگ میلیون ها دلار خسارت می بینند و از طرف دیگر میلیون ها تن مواد غذایی فاسد می شوند و از بین می روند، اگر داستان ما ابعاد فاجعه آمیز بیشتری به خود بگیرد و برد این قطعی برق به یک ناحیه بزرگ برسد رسما دولت و ارتش در آن ناحیه فلج می شود و نتیجه آن یک هرج ومرج و ناامنی گسترده است.این ها بخشی از واقعیات بمب های الکترومغناطیس با امواجی با فرکانس ۳۰۰ گیگاهرتز در هر پیکوثانیه که قابلیت نابودی تمامی تجهیزات الکترونیکی در سر راه خود را دارند.

کلیدواژه ها

بمب الکترومغناطیس ، مایکروویو،طیف الکترومغناطیس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.