بهینه سازی ترکیبی مدیریت منابع انرژی پراکنده و کنترل ولتاژ و فرکانس بمنظور بهره‎ ‎برداری ریزشبکه های جزیره ای مبتنی بر الگوریتم بهینه‎ سازی ملخ

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق، کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF17_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید بازرگانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق گرایش سیستم های قدرت، موسسه آموزش عالی دیلمان لاهیجان

میرمنصور ضیابری

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی دیلمان لاهیجان

سید عبدالرضا حسام محسنی

استاد مدعو موسسه آموزش عالی دیلمان لاهیجان

مجید مشکین مژه

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی دیلمان لاهیجان

چکیده

هدف از این پایان نامه، بهینه سازی ترکیبی مدیریت منابع انرژی پراکنده و کنترل ولتاژ و فرکانس بمنظور بهره‎ ‎برداری ریزشبکه های جزیره ای مبتنی بر الگوریتم بهینه سازی ملخ می باشد. امروزه، سیستم های قدرت سنتی با مشکلات گوناگون زیادی مانند هزینه تولید بالا، نوسانات ولتاژ، خط های تحت اضافه بار، مشکلات پایداری استاتیک، دینامیک و گذرا، تلفات مقاومتی بالا و قطعی های خدمات مواجه هستند. جهت مقابله با این مشکلات، یک روش خلاقانه و خیلی معمول تولید توان الکتریکی بصورت محلی در سیستم های توزیع می باشد. این نوع از تولید توان، تولید پراکنده نامیده می شود و منابع فراهم کننده آن منابع انرژی پراکنده نامیده می شوند و تجمیع این منابع بعلاوه بارها و واحدهای ذخیره سازی تشکیل یک ریزشبکه می دهد که ریزشبکه ها در دو مد مختلف، مد مستقل که به عنوان حالت جزیره ای نیز معرفی می شود و حالت متصل به شبکه عمل می کند. در واقع، با تولید توان در نزدیکی مراکز بار، منابع تولید پراکنده تنش موجود بر روی شبکه های انتقال را کم می-کنند. در این پژوهش طراحی سیستم کنترلی در سه سطح به منظور تقسیم وظایف و مدیریت توان مبادلاتی بین دو بخش AC و DC ریزشبکه هیبریدی به منظور رسیدن به بهترین عملکرد در هر دو بخش طراحی می شود. مساله بهینه سازی برای یک دوره زمانی برنامه ریزی شده است تا بتواند هزینه مصرف سوخت را کمینه سازد. در این پژوهش از الگوریتم پخش بار بعلت عدم وجود باس اسلک در ریزشبکه جزیره ای برای به اشتراک گذاشتن توان اکتیو و راکتیو در واحدهای تولید پراکنده استفاده شده است. مطابق نتایج، ساختار کنترلی پیشنهاد شده، عملکرد بسیار مناسبی در برابر انواع اغتشاشات در شرایط مختلف بهره برداری ریزشبکه دارد.

کلیدواژه ها

کنترل چندسطحی؛ منابع تولید پراکنده؛ ریزشبکه؛ ذخیره ساز انرژی؛ الگوریتم بهینه سازی ملخ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.