مقابله با اثرات منفی شبکه های اجتماعی بر سلامت روان دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، علوم تربیتی، حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HELSCONFE02_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 40
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهلا زمانی قلعه شاهی

آموزش ابتدایی اداره آموزش و پرورش اهواز

احمد ناروئی

آموزش ابتدایی اداره آموزش و پرورش فنوج

شاکر دهقانی

آموزش ابتدایی اداره آموزش و پرورش سرباز

امید براهویی صابر

دبیر اداره عشایر استان سیستان و بلوچستان

چکیده

در دهه های اخیر، با پیشرفت روز افزون فناوری و افزایش استفاده افراد از شبکه های اجتماعی مجازی، به ویژه جوانان و دانش آموزان، مسائل مرتبط با تاثیرات این شبکه ها بر سلامت روان به چشم می خورد. از یک سو، این شبکه ها می توانند فرصت ها و تجارب مثبت را ارائه دهند، اما از سوی دیگر، ممکن است باعث ایجاد مشکلات روانی و اجتماعی شوند. در این متن، به بررسی مسائل و اختلالات روانی که ناشی از استفاده نادرست از شبکه های اجتماعی مجازی در اوساط دانش آموزان به وجود می آید، پرداخته می شود. استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی مجازی می تواند منجر به مشکلاتی نظیر افزایش استرس، افزایش اضطراب، ایجاد احساس تنهایی، و حتی بروز اختلالات روانی گردد. از طریق این شبکه ها، اطلاعات نادرست، تصاویر غیر واقعی و استانداردهای نامناسب ارائه می شود که می تواند تاثیرات منفی بر روان دانش آموزان داشته باشد. از این رو، شناخت و درک عواقب ناشی از استفاده نادرست از این شبکه ها امری ضروری به نظر می آید. سلامت روانی دانش آموزان اساسی ترین عامل موفقیت آموزشی و اجتماعی آن ها محسوب می شود. اگرچه شبکه های اجتماعی مجازی می توانند به عنوان یک ابزار مفید برای ارتباطات اجتماعی عمل کنند، اما نیاز به ارائه راهکارهای پیشگیرانه و مقابله ای برای حفظ سلامت روان دانش آموزان احساس می شود. بررسی این امور از اهمیت چندگانه ای برخوردار است؛ به عنوان مثال، می تواند در ارتقاء عملکرد تحصیلی، بهبود ارتباطات اجتماعی، و کاهش اختلالات روانی موثر باشد.در این مقاله، به بررسی عوامل موثر بر سلامت روان دانش آموزان در استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی پرداخته و سپس راهکارهای پیشگیرانه مورد نیاز برای کاهش اثرات منفی این شبکه ها ارائه خواهند شد. این راهکارها شامل برنامه های آموزشی، نظارت والدین و مدیران آموزشی، و ارتقاء ایمنی و تعامل مثبت در فضای مجازی می باشند. این پژوهش با هدف ارتقاء سلامت روانی دانش آموزان و تحقق یک تعادل مثبت در استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی ارائه می شود.

کلیدواژه ها

اثرات منفی، شبکه های اجتماعی مجازی، سلامت روان، دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.