بررسی تاثیر استفاده از آنتی ژن های سوماتیک نماتود مارشالاژیا مارشالی بر التیام زخم های تمام ضخامت پوستی در موش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 66، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_MJMS-66-6_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مستعان محمدپور

دانش آموخته دکترای عمومی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد

حسین کاظمی

دانشیار گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد

حسین نورانی

دانشیار گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد

حسن برجی

استاد گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

مقدمه: کرم‎ها پاسخ‎های‎ای‎منی نوع دوم را فعال می‎کنند که منجر به ترشح سایتوکاین‎های IL۴,۱L۱۳. می‎گردند و‎ای‎ن سایتوکاین‎ها منجر به محافظت میزبان از طریق ترمیم بافت، کنترل التهاب و دفع کرم‎ها می‎گردند. مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر‎ استفاده از آنتی­ژن­های سوماتیک نماتود مارشالاژیا مارشالی بر التیام زخم­های تمام ضخامت پوستی در موش صورت گرفت.روش کار: در‎ای‎ن مطالعه تعداد ۷۲ قطعه موش به گروه A، B، C و D تقسیم شدند. زیرگروه­های A آنتی ژن با دوز µg ۴۰ به ازای هر موش، زیرگروه­های B آنتی­ژن با دوز µg ۲۰ به ازای هر موش، زیرگروه­های C ادجوانت آلوم دریافت نمودند و زیر گروه­های D به عنوان کنترل منفی در نظر گرفته شدند. ۲۴ ساعت پس از‎ای‎جاد زخم­ها، موش­های گروه آزمایش با آنتی­ژن و ادجوانت آلوم به صورت تزریق زیرپوستی در چهار طرف زخم تحت درمان قرار گرفتند. جهت ارزیابی ژئومتریک در روز­های صفر، ۱، ۳، ۶، ۹، ۱۲، ۱۵، ۱۸، ۲۱، تصاویر دیجیتال تهیه شد. عکس­های حاصل با نرم افزار Image J مورد بررسی قرار گرفتند.نتایج: اختلاف معنی داری از نظر درصد انقباض زخم و التیام زخم و میزان نفوذ سلول­های آماسی در گروه درمانی با دوز µg ۲۰ از آنتی­ژن مشاهده شد)۰۵/۰ ≥ P )نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان می­دهد که کاربرد آنتی ژن­های سوماتیک نماتود مارشالاژیا مارشالی با دوز µg ۲۰ به صورت تزریق زیرپوستی سبب تسریع روند التیام زخم می­شود.

کلیدواژه ها

مارشالاژیا مارشالی, زخم, التیام, موش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.