شناسایی و تعین مولفه ها و ابعاد بحران مالی صنعت هتلداری در شرایط بحرانی کووید-۱۹

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت بحران، دوره: 12، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_JOEM-12-0_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه دکامینی

دانشجوی دکترا، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران

حبیب اله جوانمرد

دانشیار، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران

محمد احسانی فر

دانشیار،گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران

چکیده

تداوم بحران کووید-۱۹ سبب بروز خسارات جبران ناپذیری در بسیاری صنایع شده است. با توجه به اینکه در صنعت هتلداری نیز شاهد این خسارات هستیم، لذا این پژوهش به دنبال شناسایی و تعین مولفه ها و ابعاد بحران در حوزه مالی در شرایط بحرانی کووید-۱۹ در صنعت هتلداری استان البرز است؛ که تعداد آنها ۱۵ هتل است. روش پژوهش، کاربردی و طرح پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است. برای جمع آوری داده ها از روش میدانی و کتابخانه ای استفاده شده است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد به صورت آنلاین بوده که روایی آن توسط خبرگان و پایایی آن نیز با استفاده از آلفای کرونباخ برآورد شده است. مبنای اصلی جمع آوری اطلاعات، انجام مصاحبه عمیق با مدیران هتل و خبرگان دانشگاهی تا رسیدن به اشباع نظری است؛ که درمجموع ۲۲ مصاحبه انجام شده است. جامعه آماری شامل تمامی هتل های استان البرز و قلمرو زمانی آن نیمه اول سال ۱۴۰۰ است. پس از انجام مراحل سه گانه کدگذاری باز، محوری و انتخابی، مدل نهایی پژوهش به دست آمده است؛ که در این مدل به ۶ مقوله کلی، ۱۵ مقوله فرعی و ۵۳ مفهوم اصلی اشاره شده است. نتایج نشان می دهد که در این شرایط، مقوله های دستورالعمل های اجرایی، استراتژی های سطح سازمانی هتل ها در مدیریت بحران مالی و ناکارآمدی سازمان دهی بحران دارای بیشترین فراوانی بوده و دستورالعمل های اجرایی در اولویت نخست قرار دارد؛ و پیامدهای این مقولات، تاثیر بسزایی در افزایش هزینه های این صنعت داشته است.

کلیدواژه ها

بحران, بحران مالی, صنعت هتلداری, کووید-۱۹, تئوری داده بنیاد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.