طراحی مدل فراترکیب بحران در خط مشی گذاری های ارزی بانک مرکزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت بحران، دوره: 12، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_JOEM-12-0_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 53
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رستمی یزدی

دانشجوی دکترای گروه مدیریت دولتی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

سید وحید شالباف یزدی

استادیار، گروه مدیریت دولتی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

علیرضا معطوفی

دانشیار،گروه مدیریت دولتی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی،گرگان، ایران

حمید عرفانیان خان زاده

استادیار، گروه مدیریت دولتی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

چکیده

پیش بینی بحران ها در هر جامعه ای در سیاست گذاری های عمومی ازنظر خط مشی گذاران اهمیت خاصی دارد. مقایسه و بررسی تحقیقات گذشته در مباحث اقتصادی نیز می تواند راهنمای عمل خط مشی گذاران محسوب شود. لذا این تحقیق با هدف طراحی مدل فراترکیب بحران در خط مشی گذاری های ارزی بانک مرکزی تدوین شده است. روش تحقیق، فراترکیب، از حیث هدف، کاربردی و ازنظر نحوه ی گردآوری داده ها، اسنادی و کتابخانه ای است. یافته ها نشان داد بیشترین دلیل بحران ارزی در مقوله ی سیاست های ارزی، فقدان سامانه های هشدار زودهنگام بحران مالی، در عوامل بازرگانی، صادرات و پایین بودن تولید ناخالص داخلی، در بین عوامل سیاسی، عدم عضویت در اتحادیه پولی و نرخ تورم در عوامل اقتصادی بیشترین تاثیر را در بروز بحران در خط مشی گذاری بانک مرکزی دارند. در رفتار سرمایه گذاران، حملات سفته بازانه و سوداگرایانه بیشترین دلیل بروز بحران ارزی شناخته شده اند. پیامدهای تحقیق شامل فروپاشی اقتصادی و اجتماعی است. با توجه به یافته های تحقیق می توان چنین نتیجه گیری کرد که سیاست های بانک مرکزی، سیاست های بانکی، علل مدیریتی باعث می شود که خط مشی های اجتناب از بحران های ارزی شکل گیرد که پیامدهای آن، توسعه ی اقتصادی و اجتماعی است.

کلیدواژه ها

بحران ارزی, بانک مرکزی, خط مشی گذاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.