طراحی و شبیه سازی فیلترپایین گذرمایکرواستریپ با باند گذار تیز و پهنای باند توقف بالا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس ملی مهندسی برق ،کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ECME20_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود بیرانوند

دانش آموخته کارشناسی ارشد- گروه مهندسی برق- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک - اراک- ایران

سلمان کریمی

استادیار -گروه مهندسی برق- دانشگاه لرستان- لرستان- ایران

اکرم شیخی

دانشیار -گروه مهندسی برق- دانشگاه لرستان- لرستان- ایران

چکیده

در این مقاله یک فیلتر پایین گذر با استفاده از رزوناتورهای دایره ای طراحی و شبیه سازی شده است. رزوناتورهای دایره ای به دلیل داشتن سطح وسیع، توانایی انتقال توان بالایی را دارند و دارای تلفات رسانایی پایینی می باشند و در سنتز فیلترهای فرکانس بالا بسیار مورد توجه هستند. در فیلتر طراحی شده با بررسی منحنی پاسخ فرکانسی می توان دریافت که فیلتر دارای فرکانس قطعی برابر با۱.۴۹گیگا هرتز و تلفات جایگذاری کمتر از ۰.۱۸- دسی بل می باشد.تلفات برگشتی در ناحیه عبور درحدود۱۹.۳- دسی بل است که نشان دهنده توانایی خوب فیلتر در عبور توان از پورت ۱ به پورت ۲ می باشد. بنابراین ما مشکل برگشت توان در باند عبور را نداریم.این فیلتر از فرکانس ۱.۶۰تا ۳۰ گیگا هرتز دارای سطح تضعیف ۲۱.۹۵- دسی بل می باشد. که توانایی عالی فیلتر در حذف هارمونیک های ناخواسته و همچنین پهنای باند توقف گسترده آن را نشان میدهد.این فیلتر دارای پهنای باند گذاری یا تیزی پاسخی در حدود ۰.۱۱ گیگا هرتز از فرکانس ۱.۴۹ تا ۱.۶۰ گیگا هرتز می باشدکه این نشان از قدرت گزینندگی وعملکر مناسب فیلتر دارد این فیلتر با استفاده از نرم افزار ADS روی زیر لایه ۵۸۸۰RO-Rogers با ثابت دی الکتریک ۲.۲، ضخامت ۲۵ میل، تانژانت تلفات۰.۰۰۰۹و ضخامت فلزی ۲۰ میکرو متر ساخته می شود پیاده سازی و در نهایت نتایج حاصل با نتایج شبیه سازی مقایسه شده است.از فیلتر پیشنهادی به دلیل عملکرد مناسب می توان در سیستم های مخابراتی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

فیلتر پایین گذر،باند توقف عریض،باند گذار باریک، رزوناتورهای دایره ای و نیم دایره ، خطوط باریک با امپدانس بالا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.