هوشمندسازی حسابداری و حسابرسی : چالش ها و فرصت ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های نو پدید در حسابداری، مالی، مدیریت و اقتصاد با رویکرد توسعه اکوسیستم نوآوری
  • کد COI اختصاصی: FMEAD01_373
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کیانی فر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

محسن حمیدیان

استادیار دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب

حامد بهجتی فرد

جهاد دانشگاهی علم و صنعت

چکیده

هوشمندسازی حسابداری و حسابرسی به عنوان یک رویکرد نوین در مدیریت مالی و حسابداری،توانمندیهای بسیاری را برای سازمانها به ارمغان میآورد. این تکنولوژی با بهرهگیری از الگوریتمهایهوش مصنوعی، تجزیه و تحلیل دقیق دادههای مالی، اتوماسیون فرآیندهای حسابداری، و ایجاد امکاناتبهینه برای حسابرسی، به سازمانها امکان مدیریت بهتر منابع مالی، افزایش دقت در گزارشات مالی، وپاسخ به چالشهای فوری و آینده را میدهد. در این راستا، مفاهیم اساسی هوشمندسازی حسابداری وحسابرسی شامل تحلیل دادهها، افزایش بهرهوری، ایجاد گزارشات تحلیلی، و پیشگیری از خطاها وکلاهبرداریها است. با استفاده از فناوریهایی نظیر هوش مصنوعی، روباتیک پروسس، و ابرحسابداری،سازمانها میتوانند به نحو موثرتری با چالشهای حسابداری روبرو شده و به بهبود عملکرد مالی ومدیریتی دست یابند. هدف کلی این پژوهش این است که ، هوشمندسازی حسابداری و حسابرسی بهعنوان یک ابزار استراتژیک و نوآورانه میتواند به سازمانها کمک کند تا در مقابل چالشهای مالی،اقتصادی، و فناوری بهبودات مداوم داشته باشند و از مزایای این تحولات بهرهمند شوند. روش پژوهشاین تحقیق از نوع مطالعات توصیفی است و با توجه به روش اجرا مرور سیستماتیک تلقی میشود. جامعهآماری تحقیق کلیه مطالعاتی است که از جوانب مختلف موضوع نقش هوش مصنوعی بر حسابداری وحسابرسی را بررسی کرده اند. به طور خلاصه، هوشمند سازی در حسابداری و حسابرسی به عنوان یکمسیر اساسی برای تحولات آینده در این حوزه مطرح است. با توجه به چالشها و فرصتها، سازمانهانیاز دارند تا با استفاده هوشمندانه از فناوری، فرآیندها و سیستمهای خود را بهروز کنند و با تغییرات روبه رو شوند. بنابراین، میتوان قویا گفت که هوش مصنوعی آینده صنعت حسابداری و مالی خواهد بود.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی ، سیستم های حسابداری و حسابرسی، تحلیل داده ، امنیتداده ، تحول دیجیتال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.