بررسی جایگاه سحر در اسلام و ارتباط آن با کرامات ساختگی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه آفاق علوم انسانی، دوره: 7، شماره: 82
  • کد COI اختصاصی: JR_HSPR-7-82_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 48
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا توانا ولی زاده

پژوهشگر

چکیده

سحر از دسته خارق العاده هایی است که از گذشته تا کنون همواره مورد توجه امت های متعدد قرار گرفته و در طول تاریخ ابزاری برای سوءاستفاده افراد برای رسیدن به امیال شخصی و حتی وسیله ای برای تهمت به انبیا و مقابله با معجزات آن ها توسط مخالفین بوده است.همچنین در اکثر موارد فرقه های انحرافی از سحر و جادو برای اثرگذاری بیشتر روی مخاطب خود در مرحله جذب و پایبند کردن آنها به ارزش ها و اهداف فرقه استفاده می کنند.در این تحقیق به روش مفهوم شناسی و تحلیلی، سحر در آیات قرآن و روایات بررسی شده است و اثبات می شود در اسلام استفاده از سحر و یا مراجعه به ساحر جایز نیست. سپس مطرح می شود که بسیاری از امور خارق العاده که توسط افراد سودجو به عنوان کرامت نشان داده می شود نه تنها ریشه الهی و رحمانی نداشته بلکه منشاء آن مرتبط با سحر و استفاده از قدرت های شیطانی و اجنه می باشد. در انتها نیز آسیب شناسی مختصری از جامعه ای که در آن کرامت بافی به عنوان ارزش تلقی می شود ارائه شده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.