مروری بر حکمرانی علمی در ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مطالعات بین رشته ای در مدیریت و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICOCS08_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا نجاری

دانشیار، دانشکده مدیریت ، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

راضیه غلامی چنارستان علیا

دانشجوی دکترا، دانشکده مدیریت ، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

در ادبیات علوم سیاسی مفاهیم جدیدی درخصوص حکمرانی طرح شده که یکی از این مفاهیم»حکمرانی علمی« است. سابقه تاریخی این مفهوم را دهه ۱۹۵۰میلادی و همزمان با مفاهیمی چون »سرمایه داری دانش« میدانند. در این دوران باتاکید بر بهره گیری از بخشهای خارج از دولت به دلیل گسترده تر و پیچیده تر شدن مشکلات دولتی و عمومی، نیاز به ۱ استفاده از رویکردهای جدید حکمرانی، مانندحکمرانی علمی ضروری شد. رویکردهایی که تعامل با بازیگران خارج از دولت و حتی نهادهای مختلف دولتی را مورد توجه قرار میدادند.توسعه علم، فناوری و نوآوری از دغدغه های اصلی هر کشوری از جمله جمهوری اسلامی ایران است. همچنین یکی از رویکردهای نوین در توسعه، الگوی حکمرانی است. در این تئوری تغییر پارادایم نقش دولت و حکومت ها بیان و زمینه را برای مشارکت یکسان و برابر جامعه مدنی، بخش خصوصی و دولت در فرایند تصمیم گیری فراهم میآورد. هدف این مقاله مروری بر مفهوم حکمرانی و ادبیات حکمرانی علم و استنباط تعریفی از آن است.

کلیدواژه ها

حکمرانی علمی،سرمایه داری،پارادایم،تئوری تغییر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.