تاثیر دیجیتالی شدن زنجیره تامین بر انعطاف پذیری و عملکرد زنجیره تامین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی تحقیقات میان رشته ای در علوم مهندسی و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRCMS07_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 589
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عارفه داودی

دانشجو دکتری مدیریت صنعتی گرایش تولید و عملیات دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، ایران

چکیده

شیوع کووید ۱۹ ساخت زنجیره های تامین انعطاف پذیر را تسریع کرده است و دیجیتالی شدن زنجیره تامین به تدریج بهعنوان ابزاری توانمند برای این منظور شناخته می شود. با این وجود، محققان عموما موافق هستند که مطالعات تجربیبیشتری در مورد اینکه چگونه دیجیتالی سازی می تواند انعطاف پذیری زنجیره تامین را در مراحل مختلف تسهیل کند وعملکرد زنجیره تامین را در یک محیط بسیار نامطمئن افزایش دهد، باید انجام شود. برای تکرار این فراخوان، این مطالعهیک مکانیسم تاثیر نظری "دیجیتالی شدن زنجیره تامین → انعطاف پذیری زنجیره تامین → عملکرد زنجیره تامین"توسعه می دهد. روابط پیشنهادی با استفاده از داده های نظرسنجی جمع آوری شده از شرکت تولیدی به روز تایید میشوند.نتایج به شناسایی مسیرهایی کمک می کند که دیجیتالی شدن و انعطاف پذیری زنجیره تامین برای بهبود عملکرد زنجیرهتامین در یک محیط آشفته طی کند. نقشهای مختلف سه قابلیت انعطاف پذیری زنجیره تامین، یعنی قابلیت جذب (قبلاز اختلال)، قابلیت پاسخ (در حین اختلال)، و قابلیت بازیابی (پس از اختلال)، که به طور متفاوتی بر عملکرد زنجیره تامینتاثیر می گذارند، برجسته شدهاند. علاوه بر این، مشخص شد که دیجیتالی شدن میتواند تاثیر متفاوتی بر این سه قابلیتانعطاف پذیری زنجیره تامین از طریق جنبه های مختلف منابع و اقدامات تنظیم ساختاری داشته باشد. یافته ها همچنیننقش واسطه ای قابلیت جذب، قابلیت پاسخ و قابلیت بازیابی بین دیجیتالی شدن و عملکرد زنجیره تامین را تایید میکنند.در طول بحران، دیجیتالی شدن زنجیره تامین می تواند مقرون به صرفه بودن را افزایش دهد، کارایی اطلاعات و ارتباطاترا افزایش دهد و انعطاف پذیری زنجیره تامین را برای دستیابی به عملکرد بهتر ارتقا دهد.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین دیجیتال، انعطاف پذیری زنجیره تامین، عملکرد زنجیره تامین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.