برقراری توازن میان اقتصاد و کارایی: نقش برجسته هوشمندسازی در بهبود بهره وری و عملکرد سیستم های قدرت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی برق، مکانیک و مکاترونیک
  • کد COI اختصاصی: ELEMECHCONF07_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عمران پیله کوهی

استاد گروه مهندسی برق و کامپیوتر، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه فنی امام محمدباقر(ع)

چکیده

سیستم قدرت بیش ازپیش نیازمند نوآوری و به روزرسانی شده است. این نیاز به پیشرفت در فناوری و تکنولوژی برای بهبود مدیریت بهینه انرژی، حفظ پایداری و سازگاری با چالش های فزاینده انرژی اجتناب ناپذیر شده است. در این راستا، توسعه و هوشمندسازی سیستم قدرت به عنوان یک راهبرد اساسی در بهبود بهره وری و عملکرد این سیستم واقع می شود. این نگرش نه تنها به کاهش ضایعات انرژی تاکید دارد، بلکه تلاش می کند تا با بهینه سازی بهره وری از منابع و اجزاء مختلف سیستم، به طور هوشمندانه با چالش های رو به روی انرژی روبرو شود.در این مقاله، به بررسی جنبه های مختلف هوشمندسازی در صنعت برق پرداخته شده است. از مهم ترین نکات موردتوجه در این مقاله، ارتباط تنگاتنگ میان هوشمندسازی و بهبود کارایی سیستم های برق، پیشرفت اصول هوشمندسازی در بهبود عملکرد و ارزش گذاری اقتصادی در این فرآیند به عنوان عوامل اساسی در بهبود و بهینه سازی صنعت برق ذکرشده است. این رویکرد هوشمندسازی، به عنوان یکی از جوانب کلان بهینه سازی و بهبود در صنعت برق، نقش بسزایی در تداوم پیشرفت و تحول این صنعت ایفا می کند. هوشمندسازی و هوش مصنوعی در کنار یکدیگر نقش مهمی در تحولات و پیشرفت های صنعت برق ایفا می کنند. این ترکیب فراگیر بهینه سازی و افزایش بهره وری را در سیستم های برق امکان پذیر می سازد و به طورکلی، به جهت پیشبرد هدف های پایداری و هوشمندانه در مدیریت انرژی و اطلاعات، نقش بسزایی دارند.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: هوشمندسازی سیستم قدرت، بهبود بهره وری و بهینه سازی، ارتقاء عملکرد، ارزش گذاری اقتصادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.