طراحی مرکز توریست درمانی در جزیره کیش با رویکرد جذب سرمایه و توریست

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهر سازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD09_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 74
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده سارا حسینی بروجنی

۱- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه پیام نور مرکز کیش

سیدرضا موسوی

۲- عضو هیئت علمی گروه معماری و ساختمان ،دانشگاه فنی و حرفه ای، بندرعباس

چکیده

توریسم درمانی نمود جدیدی در سه عرصه ی طبیعت، پزشکی و سفر میباشد که به دلیل زندگی صنعتی و پیدا شدن بیماری های جسمی و روحی متعدد به عنوان زیرمجموعه ی گردشگری سلامت مورد توجه کشور های مختلف قرار گرفته و در حال رشد و توسعه میباشد.در ایران مراکز درمانی بعضی از شهر های بزرگ مانند تهران ،شیراز،مشهد و ... میزبان توریست های داخلی و خارجی هستند، وجود دارد اما کمبود بعضی زیر ساخت ها ، انها را با مشکلاتی مواجه کرده است و نبود مجموعه ای که در آن هم به درمان از طریق طب مدرن غرب و هم درمان از طریق طب مکمل و جایگزین با توجه به مواهب طبیعی آن منطقه و اقامت و ورزش و تفریح بپردازند احساس میشود. هدف از انجام این پژوهش،طراحی مرکز توریست درمانی وارایه خدمات درمان های فوق تخصصی و جراحی ،طب مکمل و جایگزین ، تسهیلات گردشگری و...برای توریست-بیماردر طول سال و به صورت تمام وقت به منظور تبدیل شدن به یکی از مقاصد برتر درمانی بین المللی میباشد. این سوال مطرح میشود که مرکز توریست درمانی چگونه میتواند باعث ارتقاء صنعت گردشگری در ایران شود؟ لذا با توجه به اینکه کیش از نظر گردشگرپذیری از ظرفیت بالایی برخوردار است و بالاترین تراکم امکانات اقامتی را در ایران به خود اختصاص داده است و با توجه به نزدیک بودن ان به سرزمین اصلی ، سلامت اب و هوایی ،فرودگاه مناسب، نبود ترافیک ومعافیت های مالیاتی ،عوارض و گمرک متفاوت،قوانین تسهیل تردد برای پزشک و بیمار از خارج از کشور و... فرصت ارزشمندی برای توسعه گردشگری سلامت و جذب بیماران بین المللی در این جزیره است.به طوری که همزمان از خدمات درمانی استفاده کرده وبا صرف بقیه پول از امکانات طبیعی و گردشگری منطقه بهره ببرند. و در نتیجه جذب سرمایه و ارزآوری برای کشور ایران میشود. این پژوهش از نظر هدف انجام تحقیق کاربردی است. روش تحقیق از نوع کیفی با رویکرد توصیفی–تحلیلی است. جهت گردآوری اطلاعات از دو روش کتابخانه ای(مطالعه مقالات) و میدانی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: گردشگری سلامت، توریسم سلامت،گردشگری درمانی، توریست پزشکی ،دریا درمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.