بررسی اهداف و استاندارد های مدیریتی در کنترل و راهبرد های تاثیرگذاری در پروژه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهر سازی
- کد COI اختصاصی: RCEAUD09_192
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 171
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ومدیریت ساخت ، دانشگاه پیام نور مرکز بین الملل کیش ، ایران
عضو هیات علمی دانشگاه، گروه مهندسی عمران ، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی ۵۸۷۷-۱۴۱۵۵ ، تهران ، ایران
چکیده
مدیریت پروژه های بزرگ کاری پیچیده و نیازمند دانش مهارت و تجربه بالایی است شرکت های پروژه محور معمولا دارای چند پروژه در حال اجرا هستند که به اتمام رساندن آنها در سریعترین زمان و با کمترین هزینه ممکن هدف اصلی مدیران پروژه است. از سوی دیگر سایر ذینفعان پروژه هدفهایی فراتر از اهداف مدنظر مدیران پروژه دارند که ممکن است این اهداف با اهداف مدیران پروژه همسو یا حتی متناقض باشند. بنابراین موفقیت در اجرای پروژهها و دست یابی به اهداف استراتژیک سازمانی و جلب رضایت همه ذی نفعان باید بصورت همزمان مدنظر مدیران پروژه و سازمان باشد که این موضوع نیازمند ترکیب و بکارگیری همزمان دانش مدیریت پروژه و دانش مدیریت استراتژیک است بر این اساس، در این پژوهش با بهره گیری از منابع کتابخانه ای و نظرات خبرگان عوامل تاثیرگذار در مدیریت استراتژیک پروژه به کمک شناسایی شاخصهای پیاده سازی راهنمای PMBOK و تطبیق آنها با عوامل درونی برنامه ریزی استراتژیک شناسایی و اولویت بندی شده اند در این راستا سه مدل پرسش نامه بین ۳۶ نفر نمونه آماری انتخاب شده با فرمول کوکران از جامعه ۵۵ نفری مدیران توزیع گردید. روایی و پایایی پرسش نامه ها با نظر خبرگان و نیز فرمول آلفای کرونباخ تایید گردید. پس از شناسایی شاخصهای PMBOK و تطبیق آنها با عوامل درونی برنامه ریزی استراتژیک شاخصهای حاصل از تطبیق با روش تاپسیس امتیاز دهی و اولیت بندی گردیدند. در نهایت بطور کلی مشخص گردید شاخصهای مربوط به حوزه های مالی و حسابداری نیروی انسانی و مدیریتی تاثیر گذارترین شاخصها در مدیریت استراتژیک پروژه می باشند. لذا توجه مدیران و برنامه ریزان کلان سازمانی به این شاخصها و سرمایه گذاری جهت بهبود آن ها لازمه و زمینه ساز استقرار نظام مدیریت استراتژیک پروژه در سازمان میباشد.کلیدواژه ها
واژگان کلیدی: مدیریت پروژه مدیریت استراتژیک برنامه ریزی استراتژیک روش تاپسیس، PMBOKاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.