اثر عصاره مخمر بر تولید سولفورافان در گیاهچه Cardaria draba

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی بیوتکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: NSCBIO01_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1172
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلماز سرحدی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده فناوری های نوین،

علی ریاحی مدوار

استادیارگروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، مرکز بین المللی علو

عفت شهبازی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده فناوری های نوین،

چکیده

سولفارافان (4 متیل سولفینیل بوتیل ایزوسیانات) یک ایزوتیوسیانات طبیعی حاوی گروه سولفور است که از ترکیباتی بنام گلوکوزینولاتها مشتق شدهاند. این ترکیبات اختصاصی گیاهان خانواده شببو می‌باشند. سولفارافان توسط آنزیم میروزیناز از پیش ساز اولیه خود یعنی گلوکوفارانین بوجود می‌آید. این ترکیب خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و در کاهش ابتلا به سرطان با القای فعالیت فاز 2 آنزیمی و مهار فعالیت فاز 1 آنزیمی نقش مهمی ایفا میکند. در این تحقیق اثر غلظتهای مختلف عصاره مخمر (0/5، 0/1، و 0 درصد) به عنوان الیسیتور زنده در زمانهای مختلف (8 و 4 ساعت) بر بیوسنتز سولفورافان در گیاهچههای 7 روزه گیاه ازمک (Cardaria draba) با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) مورد بررسی قرارگرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که بیشترین مقدار سولفورافان در غلظت 0/1 درصد این الیسیتور بعد از 8 ساعت تیمار حاصل می‌شود. با توجه به مطالعات گذشته که بیانگر نقش سولفارافان در کاهش اثرات تنشها می‌باشد و ایجاد تنش اکسیداتیو در حضور این الیسیتور به اثبات رسیده است، افزایش تولید سولفورافان میتواند به دلیل مقابله با تنش حاصله باشد.

کلیدواژه ها

ازمک، گلوکوزینولات، سولفورافان، عصاره مخمر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.