بررسی تنوع ژنتیکی ژن P5CR در گونههای مختلف گیاهی با استفاده از روشin silico AFLP

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی بیوتکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: NSCBIO01_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 801
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیامک غزالی

سنندج،دانشگاه کردستان،دانشکده کشاورزی،گروه بیوتکنولوژی

خالد میرزایی

۱سنندج،دانشگاه کردستان،دانشکده کشاورزی،گروه بیوتکنولوژی

محمدحسین شمسی فرد

۱سنندج،دانشگاه کردستان،دانشکده کشاورزی،گروه بیوتکنولوژی

چکیده

پرولین در سلول نقش مهمی را در برطرف کردن تنش اسمزی ایفا می‌کند و از پروتئینهای بزرگ و آنزیمهایی داخل سلول در مقابل دناتورهشدن و همینطور با واکنش با فسفولیپیدهای دیواره غشاء آنها را از آسیب بهوسیله تنش‌های محیطی مانند غلظتهای بالای یونهای معدنی، دمای بالا و افزایش اسیدیته محیط محافظت می‌کند. با توجه به مسیر ساخت پرولین در گیاهان ژن P5CR نقش کلیدی را در تولید پرولین ایفا می‌کند . به منظور بررسی روابط فیلوژنتیکی این ژن در 8 گونه گیاهی، آنالیز in silico AFLP بر روی توالی‌های کدکننده (cDNA) آن انجام شد. بررسی پروفیل حاصل از برش cDNAهای این ژن به وسیله دو آنزیم PSTI و CVIAII نشان‌داد که 8 ناحیه باندی مشترک در بین این گونهها وجود دارد و بزگترین قطعه تولید شده مربوط به گونه Glycine max با طول 744 جفت‌باز و کوچکترین قطعه تولید شده مربوط به Hordeum vulgare، Triticum aestivum و Brachypodium distachyon با طول 28 جفت باز بوده ‌است این سه گونه از خانواده Poaceae میباشند. درخت فیلوژنی حاصل از این آنالیز به روش حداکثر درستنمایی و با الگوریتم نایبرجویننیگ رسم شد که این هشت گونه را در دو دسته و هشت کلاستر قرار داد.

کلیدواژه ها

تنوع ژنتیکی، P5CR، in silico AFLP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.