بررسی آلودگی فرآورده‌های گوشتی ماکیان عرضه شده در شهرستان شاهرود به سالمونلا اینتریتیدیس با تکنیک PCR

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی بیوتکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: NSCBIO01_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 829
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه نظری

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

حسین جلالی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی علوم صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد د

حمید ضیاء الحق

عضو هیئت علمی گروه مهندسی علوم صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد د

مجید عرب عامری

دانشگاه علوم پزشکی شاهرود

چکیده

بهداشت کشتارگاه و تکنیک‌های تولید مواد غذایی، ایمنی مواد غذایی یک موضوع مهم بهداشت عمومی محسوب می‌شود. فراورده های گوشتی یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی به حساب می‌آید که دارای مقادیر زیادی پروتئین می‌باشد. همواره سالمونلا جهت تعیین وضعیت بهداشتی و کنترل گوشت و فراورده‌های آن مورد نظر بوده است. سالمونلا یکی از مهمترین پاتوژن‌های ایجاد کننده اسهال و بیماری‌های ناشی از غذا در انسان می‌باشد. از علایم آن، اسهال، تب، استفراغ و در برخی موارد، اسهال خونی است. با توجه به عرضه وسیع فرآورده‌های گوشتی در سطح جامعه ، انجام مطالعه ای به منظور بررسی وضعیت آلودگی این محصولات به میکروارگانیسم های پاتوژن و عوامل فساد ضروری به نظر می‌رسید. به این منظور تعداد 100 نمونه بال و ران قطعه بندی شده فرآوری شده مرغ از مناطق مختلف استان در فصول بهار و تابستان به روش تصادفی نمونه‌برداری شد. برای تشخیص باکتری سالمونلا انتریتیدیس در محصولات ماکیان استفاده واکنش‌ زنجیره‌ پلی‌مراز PCR شد. در این پژوهش ،100نمونه از محصولات ماکیان از مراکز عرضه در شهرستان شاهرود و توابع آن تهیه گردید DNA نمونه‌ها به روش salting out استخراج شد و PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژن سنتز تاژک به عنوان توالی هدف سویه استاندارد سالمونلا انتریتیدیس به عنوان کنترل مثبت بهینه سازی و انجام گردید. یافته‌ها نشان داد که 5 مورد (5 درصد) از بال‌های مرغ فرآوری شده و 2 مورد (2 درصد) از ران مرغ‌های قطعه‌بندی شده فرآوری شده به سالمونلا اینترتیدیس آلوده بودند. این مطالعه نشان داد که روش واکنش‌ زنجیره‌ پلی‌مراز PCR عنوان روشی حساس و سریع در تشخیص آلودگی نمونه‌های غذایی به باکتری سالمونلا انتریتیدیس می‌باشد.

کلیدواژه ها

فرآورده‌های گوشتی ماکیان ،شاهرود ، سالمونلا اینتریتیدیس. زنجیره‌ پلی‌مراز PCR

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.