تاثیر تغییرات غلظت (Na(2)SO(4 در فاز آبی روی دمای معکوس فاز نانوامولسیون های روغن لیمو در آب

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی بیوتکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: NSCBIO01_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه مشهدی

دانشکده علوم ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک ، اراک ، ایران

معصوم کونانی

دانشکده علوم ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک ، اراک ، ایران

چکیده

نانوامولسیون‌ها، با نام‌های دیگر نظیر مینی امولسیون‌ها، امولسیون‌های فوق‌نازک، میکروامولسیون‌های ناپایدار، امولسیون‌های زیرمیکرومتر و غیره نیز شناخته می‌شوند که دسته ای از امولسیون‌ها با اندازه قطرات در مقیاس نانومتری هستند، معمولا در محدوده ابعادی بین 50 تا 500 نانومتر قرار می‌گیرند. اندازه بسیار کوچک قطره‌ها و پایداری بالای سینتیکی نانوامولسیون ها را برای استفاده در ترکیبات غذایی و همچنین به خاطر خاصیت نفوذ بالا برای استفاده در لوازم آرایشی و بهداشتی نظیر کرم ها مناسب می‌نماید. در این مطالعه، اثر غلظت( Na(2)SO(4 در فاز آبی روی دمای معکوس فاز (PIT) در نانوامولسیون های سیستم آب/ Tween40/ روغن لیمو مطالعه شد. تغییرات هدایت با دما برای امولسیون با درصد وزنی 20% روغن، 7/5% سورفاکتانت و 72/5% محلول ( Na(2)SO(4 با غلظت های مختلف در فاز آبی توسط هدایت سنج اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت ( Na(2)SO(4 در فاز آبی، PIT نانوامولسیون ها کاهش می‌یابد. سپس از دستگاه نفلومتر برای اندازه گیری شفافیت نانوامولسیون ها استفاده شد. تفرق قطرات بزرگتر بیشتر است، بنابراین شفافیت برای تعیین پایداری اندازه ذرات در طول زمان استفاده شد. دستگاه Nano-ZS برای تعیین اندازه ذرات و شاخص پراکندگی امولسیون‌های روغن در آب استفاده شد. میانگین اندازه ذرات برای 0.25 و 0.8mo1/1 از ( Na(2)SO(4 در 25 به ترتیب 384.9 و 270.5 نانومتر و شاخص پراکندگی به ترتیب 0.380 و 0.311 می‌باشد. نانوامولسیون های تهیه شده با توجه به شفافیت، پایداری محلول و ابعاد قطرات، می‌توانند محیط واکنش مناسبی برای پلیمریزاسیون ساخت مواد آرایشی و بهداشتی و دارویی باشند.

کلیدواژه ها

دمای معکوس فاز، روغن لیمو، نانوامولسیون، سورفاکتانت، روش PIT

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.