حذف Ni (II) از محلول‌های آبی توسط زغال فعال تهیه شده از پوست میوه بلوط

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی دانشجویی بیوتکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: NSCBIO01_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود حمیدی

دانشکده علوم دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک، ایران

ناهید قاسمی

دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک، ایران

چکیده

آلودگی آب با فلزات سنگین سمی از طریق تخلیه پساب های صنعتی یک مشکل محیطی برای کل جهان است. حضورشان در آب نهرها و دریاچه ها مشکلات مختلفی برای حیوانات، گیاهان و انسان ها ایجاد می کند. در تحقیق حاضر، جاذبی از بلوط وحشی تهیه شد و مطالعات ناپیوسته برای حذف (Ni(II از محلول های آبی بوسیله پارامترهای مختلف مثل pH، غلظت اولیه محلول (Ni(II ، زمان تماس و مقدار جاذب انجام گرفت. قابل توجه است که ظرفیت جذب جاذب ارائه شده در این تحقیق به غلظت اولیه محلول (Ni(II ، مقدار جاذب و pH بستگی داشت. زمان تعادل پس از 40 دقیقه و ماکزیمم درصد حذف برای محلول ، (100mgL(-1), Ni(II با (0.05gr.L(-1 جاذب در pH برابر 9 و دمای C◦40 به دست آمد. نتایج نشان دادند که جاذب از پتانسیل بالایی برای حذف (Ni(II از محلول‌های آبی برخوردار است.

کلیدواژه ها

جذب ، جیوه ، بلوط وحشی ، فلزات سنگین ،حذف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.