بررسی سند تحول بنیادین و ارتقای بهره وری آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس ملی روانشناسی، علوم تربیتی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SEPP21_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه محمدزاده

مدرک کارشناسی ادبیات ، استان خراسان شمالی، رشته تحصیلی ادبیات فارسی

چکیده

از آنجا که امروزه منابع انسانی با ارزشترین عامل تولید و مهمترین سرمایه هر سازمان و منبع اصلی زاینده مزیت رقابتی و ایجادکننده قابلیتهای اساسی هر سازمان است ، یکی از عمده ترین برنامه ریزیهای سازمانی ، برنامهریزی منابع انسانی است. عامل مهم برای وجود برنامه ریزی منابع انسانی، برنامهریزی جهت نیل به نیازهای مهارتی، آموزشی و درنهایت بهسازی منابع انسانی است. موثرترین راه دستیابی به مزیت رقابتی علاوه بر آموزش ضمن خدمت کارکنان دستگا هها ، برنامه ریزی افرادی است که می توانند به صورت بالقوه کارکنانی ارزشمند و کارآمد برای سازمان های خود باشند که این برنامه ریزی می تواند واصولا هم باید از آموزش و پرورش آغاز گردد . تحول بنیادین ، فرایندی پویا و پیچیده است که به کار جمعی و گروهی و مدیریت هوشمندانه و مدبرانه نیاز دارد و بدون تحول در مبانی نظری ، باورها، رویکردها، رفتارها و روند ها و فرایندها هیچ تغییری اتفاق نخواهد افتاد. نظام آموزش و پرورش همواره برای ارتقای سطح کیفیت و بهره وری خود به اسناد بالادستی متصل شده است و در تمام فرایند ها از این اسناد کمک گرفنه است. توجه به پرورش در کنار آموزش ، شفافیت در ارائه مطالب ، مشارکت احتماعی ، افزایش بهره وری در تمامی ابعاد ، شناخت محیطی ، ایجاد دانش بومی ، تسلط بر فناوری ها ، مهارت محوری تعهد ، ارزیابی موثر توجه به ارزشهای اخلاقی و اجتماعی ، پاسداشت نظام خانواده بعنوان نهادی اجتماعی ، ارتقای فرهنگ مشارکت و پژوهش و بهره وری ، کنترل مداوم ، ارزیابی بر اساس سند تحول و استانداردهای ملی و عملکرد ، پایش بر مبنای فناوری اطلاعات و تامین زیرساخت های آموزشی و فنی از شاخص های مهم مدرسه توانمند ساز و توانایی تشخیص نیاز آموزشی ، توانایی شناخت ، توانایی فرا شناخت ، اطلاع از نظام و محیط آموزشی و کارکرد های سند تحول بنیادین ، توجه به روش های نوین یادگیری ، خلق روش های یادگیری بر اساس دانش بومی ، نوآوری در روش های تدریس ، استفاده از یادگیری مشارکتی ، و بهره گیری از فناوری ها در یادگیری و پذیرش مسئولیت یادگیری از شاخص های مهم ارتقای بهره وری در آموزش و پرورش می باشد.

کلیدواژه ها

بهره وری، تحول، سند تحول، آموزش و پرورش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.