نگاشت شناختی توسعه کسب و کارهای الکترونیکی بنگاه های کوچک و متوسط استان یزد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه کاوش های مدیریت بازرگانی، دوره: 15، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_BAR-15-32_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده دهقان

دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی گرایش تولید و عملیات، دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد، ایران

سید حبیب اله میرغفوری

دانشیار دانشگاه یزد

علی مروتی شریف آبادی

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد

حبیب زارع احمدآبادی

دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد

چکیده

سیستم کسب وکار الکترونیک، سیستمی است که با هدف رضایت مشتریان و تسهیل در انجام سفارشات با استفاده از اینترنت ایجاد می شود. بر این اساس زیر­ساخت هایی باید توسط دولت به منظور استفاده راحت تر از امکانات ایجاد شود و دستگاه ها برای ایجاد فضای امن و راحت و دور از قوانین سخت گیرانه با یکدیگر همکاری داشته باشند. به این ترتیب، زمینه برای توسعه اقتصاد، آموزش نیروهای انسانی متخصص و به کارگیری آن ها در سازمان فراهم می شود. مقاله حاضر با هدف توسعه کسب وکارهای الکترونیکی بنگاه های کوچک و متوسط استان یزد در حوزه کاشی و سرامیک با استفاده از رویکرد نگاشت شناخت فازی است. پژوهش حاضر، توصیفی پیمایشی بوده و ۳۵ نفر از فروشندگان برخط کاشی و سرامیک استان یزد، به صورت غیر­تصادفی انتخاب و مصاحبه شدند. داده ها و سناریوها با استفاده از تکنیک نگاشت شناختی فازی تحلیل و مدل پژوهش با استفاده از تحلیل شبکه های اجتماعی طراحی شدند. در راستای توسعه کسب و کارهای الکترونیکی در صنایع کاشی و سرامیک استان یزد، عوامل متعددی دخیل هستند که از میان عوامل رهبری و مدیریت و محصول و خدمات به ترتیب بیشترین اهمیت را داشتند؛ زیرا از مرکزیت بیشتری برخوردار بودند. در نهایت با استناد به نتایج به دست آمده پیشنهاداتی مبنی بر توسعه کسب و کارهای الکترونیکی به صنایع کاشی و سرامیک ارائه شد.

کلیدواژه ها

بنگاه های کوچک و متوسط, توسعه, کسب و کار الکترونیک, صنعت کاشی و سرامیک, مدل پویایی سیستم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.