شناسایی و رتبه بندی خلاهای کانون های ارزیابی ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه مطالعات تعالی مدیران وسازمان، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EMOJ-1-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ترابی کلاته

پژوهشگر دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران

محسن کشاورز

دانشجوی دکتری، اقتصاد، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

چکیده

نقش منابع انسانی اعم از مدیران و کارکنان در سازمان ها و موفقیت آن ها، در حال ارتقای روزافزون هست؛ این نقش، تا حدی است که از نقش منابع انسانی  به عنوان محوری ترین عوامل موفقیت سازمان ها نام برده می شود. پرداختن به این مهم شامل پرداختن به همه جنبه از اقدامات از شناسایی تا رشد و توسعه می باشد. تلاش های زیادی در این زمینه انجام شده است و کانون های ارزیابی یکی از این تلاش هاست. کانون ارزیابی با عمر بیش از ۶۰ سال در جهان و نزدیک به  دو دهه در ایران، روشی است ترکیبی از تمرین های مختلف مبتنی بر شرایط متنوع شغلی که به منظور جمع آوری اطلاعات معتبر و دقیق از نامزدها جهت جذب، انتخاب، ارتقاء و ارزیابی آن ها در یک محیط کاری استفاده می شود. کانون های ارزیابی در ایران نیز همانند سایر نقاط جهان با استقبال خوبی مواجه شده اند و دارای اثرات مثبت و گاها خلاها و نارسایی نیز بوده اند. در این نوشتار ابتدا مبانی کانون های ارزیابی بیان گردیده و در ادامه به نقد و بررسی و شناسایی خلاها پرداخته شده است. روش مورداستفاده در این پژوهش در مرحله شناسایی خلاها تحلیل مضمون و در مرحله بررسی  نهایی و اولویت بندی، گروه تمرکز  بوده است. خلاهای ۳۲ گانه ارائه شده در این پژوهش، در هشت مضمون سازمان دهنده کلیات، الگوی شایستگی، ارزیاب، ارزیابی شونده، ابزار، بازخور، استانداردهای فیزیکی و مجریان و ۳ مضمون عالی شامل جایگاه کانون ارزیابی، طراحی کانون ارزیابی، اجرای کانون ارزیابی ارائه شده اند.

کلیدواژه ها

ارزیابی, کانون های ارزیابی, شایستگی, آسیب شناسی, رتبه بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.